Je hebt vast wel eens gehoord van apple cider vinegar! Of misschien heb je zelf al ervaring met dit wonderproduct. In ieder geval vertellen we je wat de hype werkelijk inhoudt en welke voordelen je kunt verwachten als je apple cider vinegar consumeert.

Wat is appelazijn?

Apple Cider Vinegar - Appelazijn - wordt gemaakt van gefermenteerde appels. Zo veranderen azijnbacteriën, alcohol en zuurstof in azijnzuur. Appelazijn is opnieuw een perfect voorbeeld van de helende krachten van de natuur. Het zou effect hebben op de stofwisseling, de bloedsuikerspiegel, de lever, de darmen, de huid en het haar. Appelazijn is dus een echte alleskunner waarvan niemand de eigenschappen van mag missen.

APPELAZIJN & DIEET

Als je wilt afvallen of een dieet wilt volgen, kan appelazijn je ook helpen. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat appelazijn de stofwisseling stimuleert, de spijsvertering bevordert en de eetlust vermindert. Aanbevolen wordt om voor elke maaltijd een glas lauw water met appelazijn te drinken. Azijnzuur zou invloed hebben op het insulinegehalte en de bloedsuikerspiegel verlagen. Aangezien te veel insuline de vetverbranding tegenhoudt, zou het goed kunnen dat het eten van appelazijn de vetverbranding stimuleert en je daardoor afvalt. Er zijn weinig tot geen wetenschappelijke studies over dit onderwerp, maar appelazijn is zeker een mooie aanvulling voor je gezondheid.

Probeer onze Trust Your GUT Vitamins met appelazijn.

Welke invloed heeft het op de gezondheid?

Al duizenden jaren wordt het ingenomen voor onder meer versterking, ontgifting, als natuurlijk prebioticum en voor zijn antibacteriële werking. Het fermentatieproces levert veel belangrijke voedingsstoffen op die talrijke gezondheidsvoordelen voor ons hebben. Zo bevat het vitamine B1, B2, B6, vitamine C en E, foliumzuur en bètacaroteen (provitamine A), de mineralen kalium, magnesium, natrium, calcium en fosfaat, maar ook de sporenelementen ijzer, jodium, koper, zink en selenium. Ook worden onder meer flavonoïden, aminozuren en enzymen aangetroffen. Door zijn antibacteriële werking kan het schadelijke bacteriën in onze darmen doden en zo bijdragen aan een gezonde darmflora en zelfs helpen om spijsverteringsklachten te verlichten. Maar appelciderazijn bestrijdt ook virussen, dus het kan ons zelfs redden van de volgende verkoudheid.

NASSIM JAMALZADEH:

"Appelazijn is een echte powercocktail waarvan de effecten zeker niet gemist mogen worden!"

VOORDELEN VOOR DE HUID

Je hoeft appelazijn echter niet per se te drinken om geweldige resultaten voor je huid te bereiken. Er zijn ook veel voordelen te behalen met uitwendige toepassing. Appelazijn werkt verhelderend door het hoge zuurgehalte en helpt bij een vette huid en een huid die gevoelig is voor acne of puistjes. Het verfijnt ook het uiterlijk van de huid. Je kunt het gewoon met water verdund als toner gebruiken.

Maar let op: gebruik daarna altijd een zonnebrandcrème, want het aanbrengen kan je huid gevoeliger maken.

VOORDELEN VOOR HET HAAR

Ook op het gebied van haar is appelazijn een echte alleskunner. Het helpt tegen vet haar, roos, voorkomt gespleten haarpunten en zorgt voor een extra portie glans. Maar appelazijn kan ook helpen bij niet-genetische haaruitval. Het elimineert bacteriën en schimmels en reinigt de poriën. Maar dat is nog niet alles, want appelazijn kan ons haar ook op een natuurlijke en zachte manier lichter maken. Voor die extra zomerse look alsof het door de zon is gekust!

ALLE VRAGEN OVER APPELAZIJN

HOE MOET JE APPELAZIJN CONSUMEREN?

In het algemeen moet appelazijn niet onverdund worden ingenomen. Aanbevolen wordt om ongeveer 2 theelepels aan te lengen met lauw water en het voor de maaltijd op te drinken. Om het drinken te vergemakkelijken kun je het mengen met een theelepel honing.

IS APPELAZIJN GOED VOOR MIJN DARMEN?

Zeker weten! Door zijn antibacteriële werking doodt appelciderazijn schadelijke bacteriën in onze darmen. Zo draagt het bij tot een gezonde darmflora en helpt het zelfs spijsverteringsproblemen te verlichten.

IS APPELAZIJN GOED VOOR MIJN HUID?

Ja, zeker, want appelciderazijn werkt verhelderend door het hoge zuurgehalte en helpt bij een vette huid en een huid die gevoelig is voor acne of puistjes. Bovendien kan het zorgen voor een verfijnde huidtextuur.

IS APPELAZIJN GOED VOOR MIJN HAAR?

Ja, appelazijn kan helpen bij veel haarproblemen. Het is effectief tegen vet haar, roos, voorkomt gespleten haarpunten en zorgt voor een extra dosis glans. Het kan ook helpen bij niet-genetische haaruitval.

KUN JE AFVALLEN MET APPELAZIJN?

Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs over dit onderwerp, maar er wordt gezegd, op basis van tientallen jaren ervaring, dat het de stofwisseling stimuleert, de eetlust remt en een digestief effect heeft.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studies over de doeltreffendheid van appelciderazijn

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Authenticatie van claims over appelciderazijn als huismiddel: antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen en cytotoxiciteit

Dit verslag gaat over het bewijs dat appelciderazijn bij hoge concentraties een duidelijke antimicrobiële werking heeft.

Onze beren met appelazijn:

VOLG ONS OP INSTAGRAM