Barley grass is de groene scheuten van de gerstplant. Lees meer over de belangrijkste voordelen, hoe je het moet innemen en welk effect het supervoedsel op je lichaam kan hebben. Wist je dat barley grass je cholesterol kan verlagen?

Wat is Barley grass?

Gerst is een graansoort en behoort tot de familie van de siergrassen. De jonge, groene scheuten van de gerstplant heten Barley grass is de naam die eraan gegeven is. Het wordt beschouwd als een traditionele medicinale plant en werd al in de oudheid gebruikt als voedsel en voor medicinale doeleinden. Tegenwoordig wordt gerstegras beschouwd als een superfood en wordt het vooral geconsumeerd in de vorm van poeder, capsules of gummibeertjes. Influencers, zoals Ana Johnson, vertrouwen ook op het superfood en laten hun volgers zien dat gerstegras deel uitmaakt van hun dagelijkse routine.

Welke vitaminen bevat barley grass?

De bijzonder gezonde werking van Barley grass is vooral te danken aan het hoge gehalte aan voedingsstoffen. Daartoe behoren talrijke mineralen en sporenelementen. Barley grass bevat magnesium, calcium, zink en ijzer. Barley grass bevat niet alleen mineralen, maar ook veel vitaminen, zoals vitamine C, E, K en A. Daarnaast is het graan ook rijk aan vezels en hoogwaardige koolhydraten. Barley grass is bovendien glutenvrij.

Maar ook onze Eat Your Super Green Vitamins bevatten gerstegras.

Barley grass effect

Vanwege de vele ingrediënten van Barley grass zou het ook verschillende helende effecten hebben. Gebleken is dat gerstegras het niveau van het schadelijke LDL-cholesterol in het bloed kan verlagen. Een hoog cholesterolgehalte kan namelijk aderverkalking en de daaropvolgende beroerte bevorderen. Barley grass heeft ook een gunstig effect op diabetes, omdat het de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte positief kan beïnvloeden. Naar verluidt heeft het bestanddeel lunasin een antikankerwerking en laat het vooral bij huid-, bloed- en prostaatkanker positieve resultaten zien. De secundaire plantenstoffen verminderen ook het risico op ontstekingsziekten, infecties en kanker.

Studies bewijzen ook dat barley grass kan helpen bij de chronische darmziekte "colitis ulcerosa". In het algemeen kan Barley grass helpen bij darmproblemen door zijn ontstekingsremmende werking. Het supervoedsel is ook een van de meest alkalische voedingsmiddelen en kan zo de pH-waarde harmoniseren en tegelijkertijd het zuur-base-evenwicht verbeteren. De antioxidanten van de secundaire plantenverbindingen beschermen de huidcellen tegen vrije radicalen en zijn dus goed voor de huid en het bindweefsel. Het kan dus worden gesteld dat Barley grass met recht een superfood wordt genoemd.

NASSIM JAMALZADEH:

"Er is een reden waarom Barley grass wordt beschouwd als een superfood en waarom veel mensen zich hun dieet niet meer kunnen voorstellen zonder. Door zijn ingrediënten heeft gerstegras niet alleen positieve effecten op de gezondheid en het immuunsysteem, maar zou het ook een schoonheidseffect hebben op huid en haar.Barley grass bevat antioxidanten die de cellen kunnen beschermen tegen oxidatieve stress. Daarom kan ik iedereen gerstegras alleen maar aanraden. Het is absoluut mijn natuurlijke schoonheidsbooster".

ALLE VRAGEN OVER BARLEY GRASS

Hoeveel barley grass moet men nemen?

De dosering van Barley grass varieert. Afhankelijk van uw behoefte kunt u tot drie theelepels per dag nemen. U kunt dit het beste over de dag verdelen, bijvoorbeeld door bij elke maaltijd een glas water met een theelepel Barley grass te drinken. Een theelepel Barley grass moet worden ingenomen met minstens 150 ml vloeistof. Het hoeft niet puur te worden gedronken, maar kan ook worden verwerkt in smaakintensieve voedingsmiddelen, zodat de sterke, grasachtige smaak niet op de voorgrond treedt. Wel moet worden opgemerkt dat het Barley grass niet te sterk mag worden verhit, omdat anders de vitaminen en enzymen worden vernietigd. In capsule- of tabletvorm moet het doseringsadvies op de verpakking in acht worden genomen.

Kun je te veel gerstegras nemen?

Over het algemeen is gerstegras licht verteerbaar, maar overdosering is mogelijk en kan leiden tot bijwerkingen. Uit sommige getuigenissen blijkt dat een overdosis kan leiden tot spijsverteringsproblemen, vooral diarree, misselijkheid en braken. Bovendien kan het gerstegraspoeder bacteriën bevatten die door bemesting op het gras terechtkomen. Mensen met een glutenintolerantie moeten voorzichtig zijn. Gerstegras is op zich glutenvrij, maar afhankelijk van de fabrikant kan het toch sporen ervan bevatten. Er kon niet worden vastgesteld waar de grens ligt.

Hoe kun je gerstegras in je dieet integreren?

Gerstegras kan in verschillende vormen worden geconsumeerd, vers of in reeds verwerkte vorm, zoals capsules, tabletten of vitaminebeertjes. De lange verse gerstegrasstengels kunnen in kleine stukjes gesneden worden verwerkt in diverse gerechten, zoals salade, verse kaas, soepen, enz. Daarnaast kan gerstegras worden gedronken als vers groen sap. Vanwege de zeer intense smaak van gerstegras kan het zonder problemen worden gemengd met andere sappen.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studie over het belang van gerstegras

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

Gerstegras voor de preventie van chronische ziekten

Deze studie onderzocht de ontwikkeling van functionele voedingsmiddelen en nieuwe geneesmiddelen met gerstegras voor de preventie van chronische ziekten.

Echografie om de kwaliteit te verbeteren

Uit de studie bleek dat ultrageluid een alternatief is om de kwaliteit, de smaak en het energieverbruik van gerstegras tijdens het vriesdrogen te verbeteren.

Behoud van gerstegras

Gebleken is dat invriezen de meest geschikte conserveringsmethode van gerstegras is wat betreft folaten, polyfenolgehalte en antioxidantactiviteit.

Effect van gerstegras op de groei van kankercellen

Bij kanker is aangetoond dat gerstegras de groei van tumoren remt. Het effect ervan op kankercellen is echter nog niet duidelijk opgehelderd. In deze studie werd het effect van gerstegras op de groei van kankercellen onderzocht.

Onze beren met Barley grass

VOLG ONS OP INSTAGRAM