Maar wat is biotine eigenlijk?

Biotine (vitamine B7) is een in water oplosbare vitamine uit het B-complex. Veel mensen kennen het ook als vitamine H, maar dat is niet de officiële naam. Het speelt een belangrijke rol in de energie-, vet- en koolhydraatstofwisseling, maar is ook belangrijk in de celkern voor de epigenetische regulering van de genfunctie.

Vitamine Beren met Biotine

DEZE LEVENSMIDDELEN BEVATTEN BIOTINE (VITAMINE H)

Zoals bij veel schoonheidskwesties is een evenwichtige voeding met veel vitaminen de noodzakelijke basis voor gezond en sterk haar.

Er zijn enkele voedingsmiddelen die de bloedvaten helpen versterken, zoals. Appels, zwarte pruimen, gedroogde bosbessen, veenbessen, chiazaden, uien, pepermunt, sesam-, pompoen- of zonnebloempitten.

Ook noten, zonnebloempitten, eieren (vooral eierdooiers), sojabonen, havermout en paddenstoelen zijn goede bronnen van biotine. Tomaten, spinazie, aardappelen, vis en granen dragen ook bij aan de biotinevoorziening.

Maar ook vitaminen zijn essentieel voor gezond en stralend haar. Vitamine A, de vitamines van het B-complex, met name biotine (ook wel vitamine B7 of vitamine H genoemd), vitamine C, foliumzuur en het sporenelement zink zijn zeer belangrijk voor het haar en moeten met voedsel of supplementen worden ingenomen.

Hoeveel biotine (vitamine H) moet men nemen?

Hoewel er voor biotine geen aanbevolen inname is, raden voedingsdeskundigen vaak aan dagelijks 2 tot 5 mg (2000 tot 5000 mcg) vitamine H in supplementvorm in te nemen om de haarwortels te versterken en zichtbare resultaten te bereiken.

DR. MED. ANNE LATZ:

"Om de gezondheid van het haar te versterken, is het een goed idee om het probleem direct bij de wortel aan te pakken. Een goede doorbloeding van de hoofdhuid is een voorwaarde voor een gezonde haargroei - want alleen dan kunnen de afzonderlijke haren zich voldoende voeden.Biotine, ook bekend als vitamine B7 of vitamine H, helpt vooral bij dun, broos en dof haar en werkt zelfs tegen haaruitval."

BIOTINE (B7) BIJ ZWANGERSCHAP

Klinische studies tonen aan dat zwangerschap het biotinegehalte aanzienlijk kan verlagen. Bovendien kunnen hormonale veranderingen na de bevalling ertoe leiden dat sommige vrouwen 30-40% van hun hoofdhaar verliezen. Bovendien tonen studies aan dat behandeling van het onderliggende biotinetekort door aanvullende toediening van biotine de haaruitval kan stoppen en nieuwe groei kan stimuleren.

ALLE VRAGEN OVER HET INGREDIËNT BIOTINE

KAN BIOTINE HELPEN BIJ HAARUITVAL?

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar. Dit betekent niet alleen dat biotine het haar sterker en glanzender maakt, maar ook de haargroei stimuleert en zo haaruitval kan tegengaan.

KAN BIOTINE DE HAARGROEI STIMULEREN?

Biotine is belangrijk voor de keratine-eiwitten en draagt zo bij tot het behoud van gezond haar. Het kan ook de haargroei stimuleren. Daardoor lijkt het haar sterker en glanzender dankzij biotine. Biotine is een belangrijk co-enzym in de stofwisseling en heeft ook invloed op de vorming van nieuwe haarwortels.

HEEFT BIOTINE EEN POSITIEF EFFECT OP DE HUID?

Ja, biotine heeft een positief effect op de huid, omdat het helpt de huid normaal te houden.

HEEFT BIOTINE EEN EFFECT OP DE NAGELS?

Biotine is belangrijk voor het behoud van normaal haar en een normale huid. Het effect van biotine op nagels is echter niet bewezen. Wel is naar verluidt een versterkende eigenschap in de nagels gevonden bij inname van biotine.

IS HET BELANGRIJK OM BIOTINE TE NEMEN TIJDENS DE MENOPAUZE?

Tijdens de menopauze ondergaat het lichaam extreme veranderingen. De hormoon- en voedingsstoffenbalans wordt verstoord en vaak ontstaat tijdens de menopauze een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Bepaalde voedingsstoffen zijn bijzonder nodig tijdens de menopauze, waaronder biotine. Daarom wordt aanbevolen biotine in te nemen. Wij raden echter zeker aan om met een arts te praten voordat u het inneemt.

HOE WERKEN BIOTINE EN ZINK SAMEN?

Biotine en zink dragen bij tot de instandhouding van normaal haar en een normale huid. Bovendien is zink belangrijk voor het behoud van normale nagels. Naar verluidt kunnen deze twee voedingsstoffen werken voor voller uitziend, glanzender haar en sterkere, minder broze nagels.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studies over de doeltreffendheid van biotine

Wij bieden de volgende wetenschappelijke studies aan ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Een verslag over het gebruik van biotine tegen haaruitval

Deze studie vond 18 gerapporteerde gevallen van biotinegebruik voor haar- en nagelveranderingen. In alle gevallen hadden de patiënten die biotinesupplementen kregen een onderliggende pathologie voor slechte haar- of nagelgroei. Alle gevallen vertoonden bewijs van klinische verbetering na gebruik van biotine.

Serum biotine niveaus bij vrouwen die klagen over haaruitval

Door zijn beschikbaarheid, betaalbaarheid en effectieve marketing voor dit doel is biotine een populair voedingssupplement voor de behandeling van haaruitval. [...] Een tekort aan biotine werd vastgesteld bij 38% van de vrouwen die klaagden over haaruitval.

ONZE BEREN MET BIOTINE:

Onze Ah-Mazing Hair Vitamins bevatten 5.000 ug per beer aan biotine.

VOLG ONS OP INSTAGRAM