Naar inhoud

COLLAGEEN: WAT HET IS, DE EFFECTEN EN HOE HET IN TE NEMEN

Collageen is een eiwit dat in het menselijk lichaam voorkomt als bestanddeel van het bindweefsel. Collageen zou de huid van binnenuit maximaal bevochtigen, waardoor de huid er jeugdig en stevig uitziet.

COLLAGEEN: WAT HET IS, DE EFFECTEN EN HOE HET IN TE NEMEN

Collageen is een eiwit dat in het menselijk lichaam voorkomt als bestanddeel van het bindweefsel. Collageen zou de huid van binnenuit maximaal bevochtigen, waardoor de huid er jeugdig en stevig uitziet.

WAT IS COLLAGEEN EIGENLIJK?

Collageen is met 80% een van de belangrijkste organische bestanddelen van onze huid. Het eiwit komt ook voor in botten, pezen, kraakbeen en tanden - maar zijn meest fundamentele rol is die van bestanddeel van het bindweefsel.

DR. MED. ANNE LATZ:

"Collageen is een belangrijk bestanddeel van het menselijk lichaam en cruciaal voor bijvoorbeeld gezonde spieren, een gladde huid, glanzend haar en gezonde vingernagels. Om gezond, sterk en mobiel te blijven, hebben we voldoende hoeveelheden collageenpeptiden nodig."

Meer over onze voedingsdeskundigen

WAAR IS COLLAGEEN GOED?

Collageen in de huid kan worden vergeleken met een steiger die onze huid strak, stevig en elastisch houdt en voorkomt dat zij inzakt en rimpels vormt. Als we jong zijn, is het collageenkader dus nog heel sterk, terwijl het naarmate we ouder worden steeds zwakker wordt en de perfecte basis vormt voor rimpels in de huid. Het is belangrijk op te merken dat de collageenproductie niet alleen verzwakt omdat de natuur het zo bedoeld heeft - ook invloeden van buitenaf, zoals roken, zonnestraling of milieuvervuiling, spelen een (negatieve) rol bij de verminderde en tragere aanmaak van collageen.

VOEDSEL MET COLLAGEEN

Voedingsmiddelen die zuiver collageen bevatten zijn altijd van dierlijke oorsprong. Dit zijn bijvoorbeeld varkens- of runderzwoerd, ossenstaart of vlees met been. Gelatine bestaat ook voor 90% uit collageen.

Maar je hoeft niet meteen naar dierlijke botten te grijpen om meer collageen voor je lichaam binnen te krijgen. Een andere manier, veel handiger voor vegetariërs, is het innemen van diverse andere vitamines die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van collageen. Belangrijk hiervoor zijn bijvoorbeeld vitamine A en vitamine C, die onmisbaar zijn voor de collageenproductie. Ook hier zijn groenten een goede hulp, want met spinazie, boerenkool, peterselie of wortelen voorziet u uw lichaam van goede vitamines. Groenten en fruit bevatten vaak lycopeen, dat een antioxiderende werking heeft en de stress uit je cellen haalt. Havermout wordt ook beschouwd als een natuurlijke collageenproductiebooster, omdat het veel L-arginine bevat, dat essentieel is voor celvernieuwing. Eieren voorzien je lichaam ook van de aminozuren lysine en proline. Met hun hulp kan collageen ook beter worden aangemaakt.

ALLE VRAGEN OVER COLLAGEEN

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Ze smaken heerlijk en zijn leuk om te eten. Je vergeet je dagelijkse vitaminen niet.

Stephanie

Ik heb nog geen product als dit op de markt gezien. Uniek. Dus echt een duidelijke koop aanbeveling!

Jessica