Curkuma is een knol of plant waarvan het poeder vaak wordt gebruikt voor currykruiden. Curcumine is de naam van dit geeloranje pigment. Het zou tientallen positieve eigenschappen hebben. Curcumine is vooral populair in voedingssupplementen.

Wat is curcuma of curcumine?

Curcuma of ook wel curcuma genoemd, is een knol of plant waarvan het poeder vaak wordt gebruikt voor currykruiden. Curcumine is de naam van dit geeloranje pigment. Het zou tientallen positieve eigenschappen hebben. Curcumine is vooral populair in voedingssupplementen.

Positieve effecten van voedingssupplementen met curcumine en curuma

Volgens studies zou de curcumine in curcuma antioxiderende eigenschappen hebben, waardoor de oranje knol voor veel problemen wordt gebruikt. Deze omvatten:

- Chronische ontstekingen, zoals artritis en gewrichtspijn

- Migraine en hoofdpijn

- Home remedies voor allergische reacties

- Gezondheid van de hersenen

- Gezondheid van de huid

- Gewichtsverlies

Onze nieuwe Spicy Girl Vitaminen

De nieuwe Spicy Girl Vitamins smaken naar mango en voorzien het lichaam van de talrijke positieve eigenschappen van kurkuma en gember in combinatie met zwarte peper. Als perfecte aanvulling op kurkuma bevatten de Spicy Girl Vitamins gember en zwarte peper. De piperine in zwarte peper zorgt ervoor dat het lichaam de werkzame stof curcumine beter kan opnemen en zo de werking ervan beter kan ontwikkelen.De beren worden afgerond met vitamine C.

Vitamine C draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine C draagt ook bij tot een normale collageenvorming voor een normale kraakbeenfunctie en een normale botfunctie. Het product is een echte alleskunner voor het welzijn van het hele lichaam. Probeer het nu!

Curcuma tijdens zwangerschap en borstvoeding

Hoewel de gele knol zeer gezond is, raden deskundigen af grote hoeveelheden Curcuma in te nemen tijdens de zwangerschap of de borstvoeding of deze aan te vullen. Daarvoor zijn de studies nog te onvolledig. De WHO meent echter dat een dagelijkse dosis van 3 g veilig is.

NASSIM JAMALZADEH:

"Zoals je ziet is kurkuma heel belangrijk voor het algemene welzijn van het lichaam. Voor wie niet van kurkuma houdt, hebben we iets heel bijzonders ontwikkeld. Ons product Spicy Girl overtuigt met hoge doses actieve ingrediënten. Spicy Girl is veganistisch en bevat voornamelijk kurkuma wortel extract, dat wordt ondersteund met gember wortel extract, zwarte peper extract en vitamine C. Probeer het gerust uit."

ALLE VRAGEN OVER CURCUMA

Wat zijn de bijwerkingen van curcuma?

Afhankelijk van de dosering kunnen bij het gebruik van kurkuma verschillende bijwerkingen optreden. De meest voorkomende zijn winderigheid, diarree, brandend maagzuur of misselijkheid.

Hoeveel curcuma moet men per dag nemen?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou men dagelijks tot 3 g kurkumapoeder moeten innemen.

Wat zijn de ingrediënten van curcuma?

De knol van curcuma zit boordevol waardevolle ingrediënten. Deze omvatten: Etherische olie, mineralen, proteïne, vitamine B1 & B2, vitamine C, calcium, kalium, zink, ijzer en magnesium. Maar waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt is curcumine.

Hoe moet curcuma worden gebruikt?

Omdat curcuma in vet oplosbaar is, moet het worden ingenomen in combinatie met olie of een vette maaltijd. Anders kan het moeilijk zijn voor het lichaam om de curcumine op te nemen. Het maakt niet uit of de kurkuma wordt ingenomen als poeder, capsule of heerlijke gummibeertjes, zoals onze nieuwe Spicy Girl Vitamins.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studie over de doeltreffendheid van kurkuma

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Curcumine, een actief bestanddeel van kurkuma (Curcuma longa), en zijn effecten op de gezondheid

Het verslag geeft een overzicht van de rol van curcumine bij de behandeling van enkele ziekten

 

Onze beren met curcuma

VOLG ONS OP INSTAGRAM