Ontdek hier de voordelen van guarana, zoals gewichtsverlies, een betere hersenfunctie of een betere gezondheid van hart en huid. Lees nu meer!

Wat is Guarana?

Guarana is de cafeïnehoudende vrucht van de guaranaplant, die bekend staat als een natuurlijk stimulerend middel. De plant behoort tot het geslacht van de zeepboom en groeide oorspronkelijk in het Amazonegebied.

Positieve effecten van guarana

Guarana heeft veel positieve invloeden op cognitieve vaardigheden en concentratie en zou het subjectieve gevoel van vermoeidheid verminderen. Daarnaast zou het volgens studies de stemming opheffen en depressie en angst beïnvloeden. Guarana zou ook een positieve invloed hebben op de huid en huidveroudering en zelfs de spijsvertering reguleren. Mensen die last hebben van migraine of hoofdpijn kunnen ook baat hebben bij de energieplant; het innemen van guarana zou het begin van een migraineaanval vertragen.

Maar dat is nog niet alles, want guarana zou ook een afrodiserende werking hebben. Het zou een stimulerend effect hebben op het libido.

NASSIM JAMALZADEH:

"Zoals je ziet heeft guarana een veelbelovende werking en wordt daarom beschouwd als een superfood. Als je het nog niet kent, moet je het zeker proberen. Vooral qua smaak zijn onze beren onverslaanbaar. Probeer ze nu."

ALLE VRAGEN OVER GUARANA

Hoeveel cafeïne bevat guarana?

Guarana wordt beschouwd als zeer rijk aan cafeïne. Het gehalte zou ongeveer 4-8% zijn. In koffie bijvoorbeeld is het cafeïnegehalte slechts ongeveer 1-2%.

Kan ik guarana nemen tijdens de zwangerschap?

In het algemeen moet de consumptie van cafeïne tijdens de zwangerschap binnen de perken worden gehouden. Deskundigen raden het gebruik van guarana tijdens de zwangerschap of de borstvoeding af. De effecten op het ongeboren kind zijn namelijk nog niet voldoende onderzocht.

Wat zijn de bijwerkingen van guarana?

Bij een overdosis guarana kunnen, net als bij de consumptie van koffie, verschillende bijwerkingen optreden, zoals slaapstoornissen, hartkloppingen, hoofdpijn, spierpijn of zelfs zweten.

Wanneer treedt het effect van guarana in werking?

Na ongeveer 45 minuten begint de cafeïne te werken. Dit effect neemt echter geleidelijk toe. De energiekick zou in totaal 6 uur aanhouden.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

ONZE BEREN MET GUARANA

VOLG ONS OP INSTAGRAM