Je hebt vast wel eens gehoord van hyaluronzuur. Het wordt zeer gewaardeerd, vooral in de cosmetica-industrie. Maar wist u dat ons lichaam zelf hyaluronzuur produceert en dat dit afhankelijk is van verschillende factoren?

In het volgende leggen we alles uit wat u over dit onderwerp moet weten.

Maar wat is hyaluronzuur eigenlijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk koolhydraat dat een belangrijk bestanddeel is van het bindweefsel en tevens het vermogen heeft om water te binden en de vochtbalans van de huid te reguleren. Hyaluronzuur wordt door het menselijk lichaam zelf geproduceerd en is dus van natuurlijke oorsprong. Bij toenemende leeftijd nemen de lichaamseigen hyaluronzuurreserves echter af, wat resulteert in verminderde elasticiteit van de huid, rimpels en zelfs uitdroging van de huid. Daarom wordt hyaluronzuur al vele jaren gebruikt als ingrediënt voor huidverzorging. een stevige en stralende huid gebruikt.

WAT DOET HYALURONZUUR IN HET LICHAAM?

Hyaluronzuur is een hoofdbestanddeel van het menselijk bindweefsel, dat tussen de huidcellen ligt. Het heeft tot taak dit op te vullen en te beschermen. Hyaluronzuur heeft het vermogen grote hoeveelheden water te binden en is daarom ook verantwoordelijk voor het vochtgehalte van de huid. Het resultaat is een stevige, mollige huid. Ook daarom is het een populair ingrediënt in supplementen, in de vorm van capsules of gummibeertjes, zoals onze You Glow Girl en Born This Way Youth Vitamins. Maar er zijn ook veel producten met hyaluronzuur in oogverzorging. Oogdruppels, bijvoorbeeld, worden verondersteld te helpen bij spanning en droogte en roodheid te verlichten.

Hoeveel hyaluronzuur moet u innemen?

Er is geen aanbevolen inname voor hyaluronzuur. Klinische studies uit Japan hebben echter aangetoond dat langdurige inname van 120 tot 240 mg hyaluronzuur per dag gedurende enkele maanden verhoogde de hydratatie van de huid. Bovendien droge en ruwe huid worden verbeterd.

DR. MED. ANNE LATZ:

"Slechts 20-30% van de huidveroudering is genetisch bepaald. De overige 70-80% wordt beïnvloed door de eigen levensstijl. Tegelijkertijd zie ik in de voedingsgeneeskundige praktijk dat de ideale toevoer van de juiste schoonheidsvitaminen voor veel vrouwen heel moeilijk te realiseren is in hun dagelijkse multitasking. De oplossing: farmaceutisch ontwikkelde voedingssupplementen die specifiek zorgen voor de ideale toevoer van voedingsstoffen."

HYALURONZUUR IN HUIDVERZORGING

Hyaluronzuur is een echte superheld omdat het, zoals gezegd, duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht kan binden. Zo kan 1 gram hyaluron ongeveer 6 liter water opslaan! Dit vermogen maakt het een van de populairste ingrediënten in crèmes en serums. Vooral voor de droge huid kan hyaluron een redder in nood zijn. Het helpt ook om de huid op te bouwen en irritaties te verzachten. Zo regenereert het de bovenste huidlagen en geeft het de huid een zacht en stralend uiterlijk. Aangezien de lichaamseigen hyaluronzuurproductie met de jaren afneemt, dient het ook als anti-verouderingsboost en doet het rimpels voller lijken. Deskundigen adviseren hyaluronzuur aan te brengen op een vochtige huid, zodat het optimaal door de huid kan worden opgenomen.

ALLE VRAGEN OVER HET INGREDIËNT HYALURONZUUR

HOE LANG DUURT HET VOORDAT HYALURONZUUR WERKT?

Het hangt natuurlijk af van de vorm waarin hyaluronzuur wordt ingenomen: als crème, als injectie of als voedingssupplement. Afhankelijk van de vorm zijn de resultaten sneller of langzamer zichtbaar.

HELPT HYALURONZUUR TEGEN RIMPELS?

In de vorm van crèmes heeft hyaluronzuur een hydraterende werking. Het hydrateert de gezichtshuid langzaam en vermindert zichtbaar rimpels als gevolg van droogte, wat kan leiden tot een stralende, frisse en jonger uitziende teint. Voor langdurige resultaten moet hyaluronzuur echter worden ingenomen in de vorm van supplementen of injecties.

OP WELKE LEEFTIJD MOET HYALURONZUUR WORDEN GEBRUIKT?

Veel dermatologen raden aan om vanaf midden twintig anti-verouderingsproducten te gebruiken, omdat de huid vanaf dan langzaam vocht verliest. Vanaf 30 jaar verschijnen de eerste tekenen van huidveroudering, zoals lichte lijntjes op het voorhoofd en de eerste rimpels rond de ogen. Vanaf dan heeft de huid meer verzorging nodig en is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor uw huidtype (snel vette, droge, gevoelige of gemengde huid).

WAAR ZIT HYALURONZUUR IN?

Hyaluronzuur kan door het menselijk lichaam zelf worden aangemaakt en is dus van natuurlijke oorsprong. Maar hyaluronzuur zit ook in voedsel. Vooral zoete aardappelen en bananen behoren tot de natuurlijke hyaluronleveranciers.

WAT IS HYALURONZUUR EN WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK?

Hyaluron of hyaluronzuur is een natuurlijk koolhydraat dat een belangrijk bestanddeel is van bindweefsel, maar ook belangrijk is voor de celdeling. Hyaluronzuur heeft ook het vermogen om water te binden en kan zo ook de lichaamseigen vochtbalans reguleren.

HOE KAN HYALURONZUUR WORDEN AANGEVULD?

Om de afname van de lichaamseigen hyaluronproductie tegen te gaan, bieden veel fabrikanten hyaluron aan in de vorm van crèmes, maskers en serums. Sommigen durven ook naar de schoonheidsspecialist te gaan en het hyaluronzuur onder de huid te laten injecteren. Maar je kunt je natuurlijk ook de moeite besparen en vertrouwen op voedingssupplementen die de huid van binnenuit voorzien van hyaluronzuur en haar dus laten stralen!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studies over de doeltreffendheid van hyaluronzuur

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Die Wirkungen von Hyaluronsäure

Dit hoofdstuk geeft een overzicht van hyaluronzuur, zijn fysisch-chemische eigenschappen en zijn toepassingen. En het geeft een diepgaand inzicht in de voordelen van hyaluronzuur in onder meer de farmacie en de geneeskunde.

Hyaluronzuur in de dermatologie

In dit verslag worden de fysische, chemische en biologische eigenschappen van hyaluronzuur beschreven.

ONZE BEREN MET HYALURONZUUR:

Onze Born This Way Youth Vitamins bevatten 100 mg hyaluronzuur per portie:

VOLG ONS OP INSTAGRAM