Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over jodium. We leggen onder andere uit welke voordelen jodium voor je kan hebben en hoeveel jodium je over het algemeen moet innemen. Wist je dat jodium ook heel belangrijk is voor kinderen?

Wat is jodium?

Jodium behoort tot de essentiële elementen, omdat het vooral belangrijk is voor de schildklierhormonen thyroxine en triiodothyronine. Deze hormonen zijn betrokken bij vele processen van het lichaam, zoals de Botvorming, Groei, aan de Ontwikkeling van de hersenen en Energiemetabolisme. Daarom moet een goede jodiumvoorziening niet worden onderschat.

Welke voedingsmiddelen bevatten jodium?

Jodium kan wel degelijk via de voeding worden opgenomen. Vis, zoals koolvis, kabeljauw, schol, maar ook zeevruchten en algen bevatten jodium. Een hoog jodiumgehalte is ook te vinden in melk, zuivelproducten en eieren. Dit hangt wel af of het voer van de dieren rijk was aan jodium of niet. Daarnaast kan ook gejodeerd tafelzout worden gebruikt om een jodiumtekort te voorkomen.

Maar ook onze Ah-Mazing Hair Biotin Vitamins en Trust Your Gut Vitamins bevatten jodium. En voor de kinderen hebben we iets heel speciaals ontwikkeld: Onze Bears Paw Patrol Kids met Multivitamine Complex bevatten ook jodium. Wij raden ze aan voor kinderen vanaf 4 jaar.

Wat zijn de voordelen van iodine?

Zoals reeds vermeld, is iodine betrokken bij velebiologische processen in het lichaam. Het is een essentiële bouwsteen voor de schildklierhormonen en belangrijk voor vele taken in ons lichaam. Dus in het geval van een Jodiumtekort niet alleen hypothyreoïdie ontwikkelen, maar ook struma (dit is de zogenaamde jodiumtekort struma). Voldoende jodium is echter niet alleen voor ons volwassenen onmisbaar, maar ook voor Kinderen. Omdat iodine bijdraagt aan de normale Groei van kinderen.

NASSIM JAMALZADEH:

"Een voldoende inname van iodine mag in geen geval worden onderschat. Iodine is een van de sporenelementen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Daarom is het belangrijk om vast te houden aan goede jodiumbronnen."

ALLE VRAGEN OVER jodium

Hoe vaak moet ik jodium innemen?

Hoe vaak men jodium moet innemen hangt af van elke persoon. Als je voldoende krijgt via voeding en zo in je dagelijkse behoefte kunt voorzien, is een extra inname niet nodig. Je kunt dit het beste aan je arts vragen.

Hoeveel jodium moet men innemen?

Dit hangt voornamelijk af van het geslacht en de leeftijd, alsmede van diverse andere factoren, zoals of u zwanger bent, borstvoeding geeft of een ziekte heeft.De Duitse voedingsvereniging (DGE) beveelt een dagelijkse hoeveelheid van 180-200 µg/dag aan voor een volwassen persoon. Het is echter belangrijk op te merken dat de aanbevelingen van de DGE geen maximumhoeveelheden zijn.

Is het mogelijk om te veel jodium in te nemen?

Een jodiumtekort is voor velen in onze huidige samenleving gemakkelijker te bereiken dan een overdosis. Ongeveer 30% van de wereldbevolking loopt namelijk het risico van een jodiumtekort. Met een evenwichtige en voedzame voeding hoeft het echter geen probleem te zijn om voldoende jodium binnen te krijgen. Maar met extra supplementen kan het natuurlijk wel tot een overdosis komen. Dit wordt vooral gekenmerkt door misselijkheid, spijsverteringsstoornissen of huiduitslag.

Maar met extra supplementen kan het natuurlijk leiden tot een overdosis. Dit wordt vooral gekenmerkt door misselijkheid, stoornissen in het spijsverteringskanaal of uitslag. 

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studies over de doeltreffendheid van iodine

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Jodiumtekort bij kinderen

Dit verslag gaat over de gevolgen van jodiumtekort bij kinderen en hoe suppletie kan helpen.

Onze beren met jodium

VOLG ONS OP INSTAGRAM