Moringa is de superfood boom uit India. Lees meer over de belangrijkste voordelen, hoe je het moet innemen en welk effect het superfood op je lichaam kan hebben. Wist je dat gerstegras je bloedsomloop en stofwisseling kan stimuleren?

Wat is Moringa?

Moringa is een mierikswortelboom en komt oorspronkelijk uit het Himalaya-gebied in Noord-India. Het is een van de meest voedingsrijke planten op aarde en is nu ook wijdverbreid in Afrika, Arabië, Azië en Latijns-Amerika. Door het hoge gehalte aan mosterdolieglycosiden ruiken de wortels naar mierikswortel. Ook de bladeren hebben een scherpe, kruidige smaak. Daarom werd het vroeger vaak gebruikt als mierikswortelvervanger. De moringaboom wordt ook vaak de wonderboom genoemd, omdat bijna alle delen van de boom kunnen worden gebruikt en de bladeren ook zeer rijk zijn aan voedingsstoffen. Bovendien wordt moringa tegenwoordig beschouwd als een superfood en wordt het ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Volgens het Indiase volksgeloof zou moringa meer dan 300 ziekten kunnen genezen. Omdat de boom ook zeer droogtebestendig is, wordt hij ook wel de "boom der onsterfelijkheid" genoemd.

Welke vitaminen bevat Moringa?

Moringa is het krachtvoedsel uit India. Het is een van de superfoods en heeft een zeer hoge nutriëntendichtheid. De bladeren van de moringa plant hebben een zeer hoog gehalte aan eiwitten, vitamine A en calcium. Moringa bevat ook vitamine C, E, B en sporenelementen zoals zink, omega-3, omega-6 en omega-9. De moringa plant bevat ook magnesium en ijzer. Moringa bevat bijvoorbeeld 25 keer zoveel A als spinazie. 17 keer zoveel calcium als in melk en zeven keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel.

De waarden hebben betrekking op Moringa in gedroogde, geconcentreerde vorm, maar onze Eat Your Super Green Vitamins bevatten ook Moringa.

Moringa effect

Moringa heeft een antioxiderende werking en beschermt dus tegen vrije radicalen en zou kanker voorkomen en de celvernieuwing versnellen. Moringa behoort tot de kruisbloemenfamilie en bevat daarom kankerwerende fytochemicaliën. Deze zouden bestaande tumoren afremmen. Moringa zou ook het immuunsysteem versterken en de bloedsomloop en de stofwisseling stimuleren. Het hormoon zeatine vergemakkelijkt bovendien de opname van de waardevolle bestanddelen van de plant. De secundaire plantenstoffen, die vooral in de bladeren zitten, zouden de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen en helpen tegen diabetes type 2. Moringa zou ook hormonale schommelingen ondersteunen, ontstekingsremmend werken en de spijsvertering en stofwisseling bevorderen. Omdat de meervoudig onverzadigde vetzuren van de plant de binnenwanden van de slagaders beschermen tegen afzettingen en zo het LDL-cholesterol kunnen verlagen, is moringa ook een hulpmiddel bij de preventie van aderverkalking, beroerte en hartaanval.

Moringa zaden voor waterzuivering

Sommige studies hebben aangetoond dat de zaden van de moringa plant drinkwater kunnen zuiveren. Vooral in de landen waar de moringaboom groeit, is drinkwater een zeer waardevol goed. Toch is het water vaak vervuild, wat kan leiden tot tal van ziekten. Bij laboratoriumproeven is gebleken dat de Moringa zaden het bijzondere vermogen hebben om zwevende stoffen en ziektekiemen uit het water te filteren, zodat het water beter drinkbaar wordt. Dit vermogen, gecombineerd met de droogtebestendige eigenschap van de boom, maakt de moringaplant nog interessanter voor Afrika.

NASSIM JAMALZADEH:

"Moringa wordt terecht beschouwd als het supervoedsel. Want moringa wordt beschouwd als een van de meest voedingsrijke planten. Het heeft niet alleen een antioxiderende werking en kan zo de cellen beschermen tegen vrije radicalen, maar heeft ook een positief effect op het immuunsysteem en kan volgens studies ook de stofwisseling stimuleren. Probeer het gerust uit en neem moringa op in je dieet. Als je niet van de smaak van moringa houdt, heb ik nog een tip voor je: probeer onze Eet your Super Greens met moringa 😉 Ik ben benieuwd naar je feedback."

ALLE VRAGEN OVER MORINGA

Hoeveel moringa moet men nemen?

Een algemeen doseringsadvies kan niet worden gegeven, aangezien de ingrediënten van de producten verschillen. Voor voedingssupplementen die in de EU op de markt worden gebracht, is een exacte vermelding van de hoeveelheid verplicht; daarom mag de aangegeven dagelijkse dosis van het desbetreffende product niet worden overschreden.

Wat zijn de bijwerkingen van Moringa?

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van geneesmiddelen (immunomodulatoren, antihormoontherapie), aangezien er interacties kunnen optreden. Het volgende moet daarom vooraf met een arts worden besproken

Helpt Moringa bij kracht- en duursporten?

Aminozuren zijn bijzonder belangrijk voor sporters, omdat ze de spieropbouw en de ontzuring bevorderen. Moringa is ook rijk aan ijzer en vitamine C. Deze kunnen de vorming van hemoglobine en de toevoer van zuurstof stimuleren.

Helpt Moringa bij het afvallen?

De bittere stoffen van de moringa plant helpen de spijsvertering te versnellen en ondersteunen zo ook de vetverbranding. Omdat moringa ook een hoog eiwitgehalte heeft, zorgt het ervoor dat de verzadiging langer aanhoudt.

Hoe kunt u moringa in uw dieet integreren?

Moringa is verkrijgbaar als voedingssupplement in verschillende vormen: Poeder, capsules, korrels of vitaminebeertjes. Moringa bladeren worden ook vaak gebruikt als thee. Het poeder van de bladeren kan aan allerlei gerechten worden toegevoegd. De zaden worden verwerkt tot moringa-olie, die zeer geschikt is om in te bakken en te koken.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studie over het belang van Moringa

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

De ingrediënten & Moringa eigenschappen

Deze studie richt zich op de vitaminen en bestanddelen, het medicinaal gebruik en de farmacologische eigenschappen van de verschillende delen van de moringaboom.

Wirkung von Moringa

Deze studie toonde aan dat moringa antioxiderende, weefselbeschermende, pijnstillende, antihypertensieve, stralingsbeschermende en immunomodulerende effecten heeft op het menselijk lichaam.

Vooruitgang in onderzoek

Moringa blijkt een verscheidenheid aan voedings- en therapeutische eigenschappen te hebben. De ingrediënten ervan kunnen helpen bij ziekten en bijdragen aan de algemene gezondheid.

Onze beren met moringa

VOLG ONS OP INSTAGRAM