In het volgende vertellen we je alles wat je moet weten over vitamine C. We leggen onder andere uit welke voordelen vitamine C voor je kan hebben en hoeveel vitamine je over het algemeen moet innemen. Wist je dat vitamine C bijdraagt aan de normale werking van je immuunsysteem?

Wat is vitamine C?

Vitamine C behoort, net als de B-vitaminen, tot de groep van de In water oplosbare vitaminen. Vitamine C moet regelmatig via de voeding worden opgenomen en wordt vaak ascorbinezuur genoemd.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine C?

Iedereen kan vitamine C opnemen via zijn voeding. Peterselie, rode peper, aardbei, papaja, brandnetel en wilde knoflook worden beschouwd als rijk aan vitamine C. Op dit punt moet worden vermeld dat citrusvruchten niet de eerste plaats innemen onder de voedingsmiddelen die vitamine C bevatten, hoewel ze bekend staan als de "vitamine C-bommen". Veel van onze beren bevatten echter ook vitamine C. Deze omvatten: Bootylicious SHAPE Vitamins, Born This Way YOUTH Vitamins, One Bear A DAY Vitamins en onze You Glow Girl Skin Vitamins.

Wat zijn de voordelen van vitamine C?

Vitamine C is een van de Belangrijkste antioxidanten. Omdat het de cellen kan beschermen tegen oxidatieve stress, de zogenaamde vrije radicalen. Dit betekent dat uw cellen worden beschermd tegen UV-stralen, uitlaatgassen en andere schadelijke factoren. Maar vitamine C is ook betrokken bij vele stofwisselingsprocessen van het menselijk lichaam en draagt bij tot een normale werking van het lichaam. Immuunsysteem op. Studies Vitamine C is belangrijk voor het bindweefselmetabolisme, d.w.z. de verknoping van collageen en elastine. Het heeft ook veel positieve voordelen voor uw Huid. Het beschermt tegen UV-stralen en voorkomt zo vroegtijdige huidveroudering. Bovendien werkt het ontstekingsremmend en wordt het daarom in de huidverzorgingsindustrie gebruikt als een Geneesmiddelen voor wonden. Sommige studies tonen zelfs aan dat vitamine C kan worden gebruikt bij kanker en de bijwerkingen van chemotherapie of radiotherapie kan verminderen.

NASSIM JAMALZADEH:

"Vitamine C is niet alleen belangrijk voor het immuunsysteem, maar speelt ook een belangrijke rol bij de collageenvorming, de bloedvatfunctie, de huid, het gebit en het zenuwstelsel. Zoals je ziet is vitamine C gewoon een alleskunner en mag het zeker niet ontbreken in de voeding."

ALLE VRAGEN OVER VITAMINE C

Hoe vaak moet ik vitamine C innemen?

Hoe vaak men vitamine C moet innemen, hangt af van elke persoon. Als u via uw voeding voldoende binnenkrijgt en zo in uw dagelijkse behoefte kunt voorzien, is een extra inname niet nodig. U kunt dit het beste aan uw arts vragen en regelmatig uw bloed laten controleren.

Hoeveel vitamine C moet men nemen?

Dit hangt voornamelijk af van het geslacht en de leeftijd, alsmede van verschillende andere factoren, zoals of u zwanger bent, borstvoeding geeft of een ziekte heeft, maar de Duitse voedingsvereniging (DGE) beveelt een dagelijkse hoeveelheid van 95-110 mg aan. Het is echter belangrijk op te merken dat de aanbevelingen van de DGE geen maximumhoeveelheden zijn.

Kun je te veel vitamine C nemen?

Bij vitamine C is er zelden sprake van een overdosis, omdat het lichaam overtollige vitamine C normaal gesproken met de urine uitscheidt. Voor mensen die er gevoelig voor zijn, kan een overdosis vitamine C echter leiden tot spijsverteringsproblemen en zelfs diarree. Daarom moet men nog steeds letten op de maximale hoeveelheden. Maar een overdosis vitamine C kan ook gevaarlijk zijn voor mensen met een nierfunctiestoornis, omdat het risico op nierstenen toeneemt. Een tekort aan vitamine C komt voor zover bekend niet voor bij iemand die gezond en evenwichtig eet. Een tekort aan vitamine C kan echter wel voorkomen in ontwikkelingslanden. Maar ook diabetici en ouderen moeten oppassen dat ze geen vitamine C-tekort krijgen. De meest voorkomende en bekendste ziekte die wordt veroorzaakt door een vitamine C-tekort is scheurbuik. De symptomen zijn vermoeidheid, spierzwakte en -pijn, immuundeficiëntie, bloedingen en het vasthouden van water.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studies over het belang van vitamine C

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Vitamine C voor de preventie en behandeling van verkoudheid

Nagaan of vitamine C de frequentie, duur of ernst van een verkoudheid vermindert wanneer het wordt ingenomen als een continu, regelmatig dagelijks supplement of als therapie bij verkoudheidssymptomen.

Onze beren met vitamine C

VOLG ONS OP INSTAGRAM