In het volgende verduidelijken we alles wat belangrijk is over vitamine E. Welke voordelen de inname ervan heeft, hoeveel vitamine E iedereen zou moeten nemen en nog veel meer. Wist je dat vitamine E je beschermt tegen vrije radicalen en in de cosmetica-industrie wordt gebruikt als wondhelend middel?

Wat is vitamine E?

Vitamine E behoort tot de groep van in vet oplosbare vitaminen (zoals onder meer vitamine A, D en K). De meest voorkomende vorm van vitamine E heet tocoferol, waarvan alfa-tocoferol waarschijnlijk de bekendste is. Daarnaast is vitamine E een belangrijk onderdeel, van het membraan in bijna alle dierlijke cellen.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine E?

Vitamine E kan ook worden opgenomen via een evenwichtige voeding. Plantaardige oliën zoals koolzaadolie en olijfolie worden als rijk aan vitamine E beschouwd. Maar ook andere voedingsmiddelen zoals avocado, lijnzaad, asperges, spinazie, zoete aardappelen en diverse noten kunnen u van vitamine E voorzien.

Maar veel van onze beren bevatten ook vitamine E. Bijvoorbeeld Bootylicious SHAPE Vitamins, One Bear A DAY Vitamins of Beach Guard SUN Vitamins.

Wat zijn de voordelen van vitamine E?

Vitamine E is een van de belangrijkste Antioxidanten, omdat het de cellen beschermt tegen oxidatieve stress, de zogenaamde vrije radicalen. Dit betekent dat uw cellen worden beschermd tegen UV-stralen, uitlaatgassen en andere schadelijke factoren. Volgens studies heeft vitamine E nog andere positieve effecten op de gezondheid. Het kan Verminderen van ontstekingen en ziekten zoals Arteriosclerose of zelfs Kanker voorkomen. Vitamine E heeft ook veel positieve voordelen voor uw huid. Het beschermt tegen UV-stralen en voorkomt zo vroegtijdige huidveroudering. Het heeft ook de volgende effecten ontstekingsremmend en dient derhalve in de cosmetica-industrie als een Geneesmiddelen voor wonden. Als u goed voorzien bent van vitamine E, kan ook uw haar daarvan profiteren. Omdat het de Haargroei en versterkt broos haar.

NASSIM JAMALZADEH:

"Je kunt vitamine E eigenlijk de celbeschermingsvitamine noemen, omdat het door zijn antioxiderende werking de cellen kan beschermen tegen oxidatieve stress. Daarom is het innemen van vitamine E bijzonder belangrijk en kan ik het iedereen alleen maar aanraden."

ALLE VRAGEN OVER VITAMINE E

Hoe vaak moet ik vitamine E innemen?

Hoe vaak men vitamine E moet innemen, hangt af van elke persoon. Als u voldoende uit uw voeding haalt om in uw dagelijkse behoefte te voorzien, is het niet nodig extra te nemen. U kunt dit het beste aan uw arts vragen en regelmatig uw bloed laten controleren.

Hoeveel vitamine E moet men nemen?

Dit hangt vooral af van geslacht en leeftijd, maar ook van diverse andere factoren, zoals of u zwanger bent, borstvoeding geeft of een ziekte heeft.De Duitse voedingsvereniging (DGE) beveelt een dagelijkse hoeveelheid van 12-15 mg alfa-tocoferol aan. Het is echter belangrijk op te merken dat de aanbevelingen van de DGE geen maximumhoeveelheden zijn.

Kun je te veel vitamine E nemen?

Een overdosis vitamine E komt zelden voor. Toch moeten maximale hoeveelheden in acht worden genomen. De maximaal toelaatbare hoeveelheid (EFSA) is 300 mg per dag. Overschrijding van deze hoeveelheid kan leiden tot maag- en darmklachten en zelfs een verhoogd risico op bloedingen. Een te lage inname van vitamine E kan echter ook diverse gevolgen hebben voor de gezondheid in het spiermetabolisme en het zenuwstelsel.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

<

Studies over de doeltreffendheid van vitamine E

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Een verslag over het verband tussen vitamine E en het immuunsysteem

Dit gaat over immunologische veranderingen die zijn waargenomen als gevolg van vitamine E bij mensen en dieren.

Over de regulerende mechanismen van vitamine E

Dit verslag beschrijft hoe de lever de vitamine E concentraties in het lichaam regelt.

Onze beren met vitamine E

VOLG ONS OP INSTAGRAM