Appelciderazijn als ontbijt: werkt het?

Als je aan appelciderazijn denkt, denk je dan in de eerste plaats aan een saladedressing of zure azijnsmaak? Kun je je appelciderazijn niet voorstellen als ontbijt? Hier leggen we uit waarom appelciderazijn zo gezond en populair is als ochtenddrank en steeds vaker een allround talent wordt genoemd.

Appelciderazijn wordt gemaakt van gefermenteerde appels en is een perfect voorbeeld van de krachten van de natuur. Naar verluidt werkt appelciderazijn als een antibioticum, schoonheidselixer en afslankmiddel in één. Natuurlijk wordt het niet puur gedronken, maar verdund met water en - voor wie van zoet houdt - verfijnd met een lepel honing. Een glas appelciderazijn verdund met water in de ochtend stimuleert de stofwisseling en kan een positief effect hebben op het insulineniveau. Appelciderazijn heeft ook een antibacteriële werking en voorkomt de verspreiding van rottende bacteriën in de darm.

 4 goede redenen om appelciderazijn te drinken als ontbijt:

 1. Appelciderazijn reguleert het zuur-base-evenwicht in het lichaam.

Appelciderazijn levert belangrijke alkalische mineralen zoals kalium of magnesium. De zuren in de azijn worden door het organisme gemetaboliseerd en gebruikt voor energieproductie. Alkalische mineralen blijven dan achter in het lichaam, wat het lichaam kan helpen met ontzuren en reinigen.

2. Appelciderazijn is goed voor de spijsvertering en bestrijdt schadelijke bacteriën.

Een glas appelciderazijn verdund met water in de ochtend stimuleert de stofwisseling en speekselvorming en bevordert de activiteit van de maag, darmen en alvleesklier. Het heeft ook een antibacteriële werking en voorkomt de verspreiding van rottende bacteriën in de darmen. Dit komt onze spijsvertering ten goede en heeft een positief effect op ons immuunsysteem. Appelciderazijn kan zelfs helpen bij infecties of blaasontstekingen.

3. Appelciderazijn remt het hunkeren naar voedsel

 Ken je het onaangename gevoel van hypoglykemie of hongersnood vóór bijvoorbeeld een normale maaltijd? Het drinken van appelciderazijn reguleert de bloedsuikerspiegel en houdt deze in balans. De eetlust wordt zo beteugeld en het verlangen naar iets zoets of zouts kan worden vermeden.

4. Appelciderazijn voor een soepele huid en glanzend haar

Onze huid heeft een pH-waarde van ongeveer 5,5 en is dus licht zuur. Dit houdt bacteriën grotendeels op afstand omdat ze een zure omgeving vermijden. Te veel zeep, bubbelbaden of agressieve shampoos drogen deze beschermende laag uit. Appelciderazijn geeft onze huid haar natuurlijke zuurgraad en schoonheid terug. Een bad met appelciderazijn kan je huid helpen te regenereren en opnieuw te glanzen. Appelciderazijn helpt ook om dof, droog haar zijn glans en soepelheid terug te geven. De appel bevat pectines en deze zorgen ervoor dat de hoofdhuid en haarcellen meer vocht opnemen. Wrijf het haar na het wassen in met een beetje appelciderazijn en laat het azijnwater twee tot drie minuten inwerken, spoel het daarna uit.

Over het algemeen is het belangrijk om biologische appelciderazijn te kopen die van nature troebel en ongeraffineerd is. Ongeraffineerd betekent dat de azijn niet is verhit tijdens het productieproces, zodat je zeker weet dat alle belangrijke mineralen en voedingsstoffen in de azijn zitten.

Als je je niet prettig voelt bij het idee om 's ochtends appelciderazijn te drinken, dan hebben wij de perfecte oplossing voor je. Onze veganistische Trust Your Gut Vitamin Bears met appelciderazijn zijn voor algemeen welzijn en ontgifting. Ze zijn ook een natuurlijk prebioticum om het welzijn van de darmen te versterken. Met slechts twee beertjes per dag kun je je immuunsysteem versterken en je metabolisme een boost geven.