CHLOROFYL DRUPPELS - WAT ZIT ER ACHTER DE HYPE?

Het is tegenwoordig een rage op sociale media - vloeibaar chlorofyl. Elke dag een paar druppels in het water zou zorgen voor een mooie en zuivere huid. Maar wat zit er echt achter? En welk effect hebben de druppels eigenlijk? Wij namen de trend onder de loep.

Wat is chlorofyl?

Chlorofyl is een plantaardige stof of het groene pigment van planten en algen. Het is essentieel voor planten, omdat ze zonder dit pigment geen fotosynthese kunnen uitvoeren. Van chlorofyl wordt ook gezegd dat het veel voordelen heeft voor ons mensen; het zou positieve effecten hebben op de darmen, de huid en nog veel meer. Studies tonen zelfs aan dat chlorofyl sommige soorten virussen kan remmen. De groene druppels worden verkregen door extractie uit bladeren en andere plantenvezels.

Hoe gezond is chlorofyl?

Van chlorofyl wordt gezegd dat het een ontgiftende en antioxiderende werking heeft op ons lichaam. Chlorofyl bevat enzymen die de lever ondersteunen, ons orgaan dat verantwoordelijk is voor ontgifting. Het zorgt er ook voor dat onze cellen optimaal van zuurstof worden voorzien. Verder zou het goed zijn voor de darmen en helpen bij veel huidproblemen. Maar de groene plantaardige stof speelt ook een rol bij een gezonde bloedvorming in het lichaam.

Kan ik vloeibaar chlorofyl zonder aarzelen innemen?

Er zijn geen officiële bijwerkingen voor chlorofyl druppels. Zoals gezegd is het slechts een extract van bladeren en plantenvezels. Daarom zou iedereen het zonder aarzeling moeten kunnen innemen.

Effecten op onze huidtextuur

Van chlorofyl wordt gezegd dat het een ontgiftende en antioxiderende werking heeft op ons lichaam. Het zorgt ervoor dat onze cellen optimaal van zuurstof worden voorzien.

Er wordt gezegd dat het de anti-verouderingsboost van binnenuit is. Daarnaast zouden mensen met een onzuivere huid en acne ook baat hebben bij de groene druppels. Het zou dus ook een lichtpuntje kunnen zijn voor vrouwen die last hebben van ernstige huidoneffenheden na het stoppen met de pil. Dit komt omdat chlorofyl de wondgenezing zou versnellen en ontstekingsremmend zou werken. Dermatologen zeggen dat het ook kan helpen bij huidproblemen als het uitwendig wordt aangebracht.

Afvallen met chlorofyl

Als je wilt afvallen en op de lange termijn gezonder wilt leven, kan chlorofyl je ondersteunen. Natuurlijk is het geen toverdrank waarmee je zonder discipline vele kilo's kunt verliezen. Maar toch toont een onderzoek aan dat met een dagelijkse consumptie van chlorofyl de trek verminderd kon worden. Als gevolg daarvan werd ook gewichtsverlies vastgesteld.

Onze conclusie

Dat chlorofyl goed is voor onze gezondheid is onmiskenbaar. Iedereen weet dat onze voeding en de consumptie van verse groenten en fruit allesbepalend zijn voor een gezond leven. Groene groenten en salades zijn de belangrijkste bron van chlorofyl en vele andere belangrijke voedingsstoffen. Je hoeft dus geen chlorofylwater te drinken om er de vruchten van te plukken. Maar voor degenen die niet graag groenten eten of geen tijd hebben om vers te koken, is het een geweldig alternatief!

Heb je vaak een onzuivere huid? Dan zijn onze All Clear My Dear Skin Vitamines misschien wel de juiste keuze voor jou. Ze bevatten hennepzaadolie, zink en de populaire antioxidanten vitamine C en vitamine E. Dit beschermt je huid tegen oxidatieve stress. Dit beschermt je huid tegen oxidatieve stress. Ze hydrateren en kalmeren je huid ook. Probeer ze nu!

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%