Hoofdmassage - Waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Bestaat er iets dat meer ontspant dan een hoofdmassage? Nauwelijks! Maar hoofdmassages bieden veel meer dan stressverlichting en pure ontspanning. Naar verluidt ondersteunen ze zelfs de haargroei. Hieronder leggen we uit of dit echt zo is en hoe je een hoofdmassage bij jezelf kunt uitvoeren.

Wat is een hoofdmassage eigenlijk?

Hoofdmassages werken eigenlijk net als elke andere massage, alleen wordt deze iets zachter en zonder olie uitgevoerd. Bovendien worden alleen de vingertoppen gebruikt. Inmiddels zijn er zelfs veel massageapparaten die een hoofdmassage precies kunnen nabootsen.

Waarom is een hoofdmassage zo belangrijk?

Een hoofdmassage kan stress verminderen, spanning wegnemen en zelfs helpen bij hoofdpijn. Maar het bevordert ook de bloedcirculatie door het hele lichaam. En naar verluidt kan dit de reden zijn waarom de haarzakjes beter worden voorzien van bloed en voedingsstoffen. Hierdoor wordt de haargroei gestimuleerd en worden de haarwortels ondersteund en versterkt. Studies tonen aan dat regelmatige hoofdmassages de cellen van de haarzakjes uitrekken, wat vervolgens leidt tot dikker haar. Op deze manier kan haaruitval ook worden verminderd. Het aantal van dergelijke studies is nog beperkt, maar we vinden het nog steeds veelbelovend.

Hoe kan ik zelf een hoofdmassage uitvoeren?

Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om regelmatig naar een massagetherapeut te gaan. Maar dat is helemaal geen probleem, want je kunt een hoofdmassage heel eenvoudig zelf uitvoeren. Gebruik je vingertoppen, oefen lichte tot gemiddelde druk uit op je hoofdhuid en maak kleine cirkelvormige bewegingen. Neem hier ongeveer 5 minuten de tijd voor. Je kunt dit ook meerdere keren per dag doen. Een kleine tip: het beste moment om dit te doen is wanneer je je haar wast, terwijl je wacht tot je haarmasker effect heeft.

Onze Ah-Mazing Haarvitaminen met Biotine

Onze Ah-mazing HAIR Vitamins met Biotine smaken superlekker naar wilde bessen en bevatten 11 sterk geconcentreerde schoonheidsvitamines en mineralen zoals onder andere foliumzuur en pantotheenzuur. Net als al onze gummies zijn ze ontwikkeld door apothekers en gemaakt in Duitsland. Om het beste effect voor je haar te krijgen, raden we 1 gummie per dag aan. Natuurlijk zijn ze veganistisch en optioneel suikervrij. Je kunt ze dus zonder schuldgevoel eten.

Probeer ze meteen uit en zie de resultaten!

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%