OPC (oligomere proanthocyaniden) staat ook bekend als een universeel wapen tegen vele kwalen. Ontdek hier wat OPC is, welk effect het heeft op het lichaam en vele andere interessante vragen.

OPC - Wat is het eigenlijk?

Met OPC- Oligomere proanthocyaniden - OPC is een secundaire plantaardige stof die voorkomt in de zaden van druiven. Bovendien heeft OPC een biologische beschikbaarheid van 100%, d.w.z. het kan volledig door het lichaam worden gebruikt. Omdat het gehalte aan OPC in druivenpitten bijzonder hoog is, wordt de werkzame stof OPC daaruit gehaald en daarom ook druivenpitextract genoemd.

Waarom moet u OPC nemen?

Van OPC (druivenpitextract) als voedingssupplement wordt gezegd dat het vele positieve effecten heeft. Deze variëren van anti-veroudering tot kankerpreventie.

Antioxiderende werking

OPC is een krachtige antioxidant waarvan bekend is dat hij de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Deze zogenaamde vrije radicalen vallen menselijke cellen aan en zijn dus betrokken bij zowel huidveroudering als de ontwikkeling van kankercellen.

Verlaging van het risico op kanker

Verschillende studies konden zelfs de preventieve werking van proanthocyaniden op de ontwikkeling van tumoren aantonen. Bovendien zou OPC niet alleen een veel sterkere antioxidant zijn dan vitamine C en E, maar ook werken als een katalysator, die de effecten van vitamine A, E en ook C versterkt.

Verbetering van de bloedcirculatie

Verder zou druivenpitextract een positieve invloed hebben op de bloeddruk en het hart- en vaatstelsel door de bloedcirculatie te verbeteren, de aderen elastischer te maken en verstoppingen van de aderen tegen te gaan. Het zou ook de opname van voedingsstoffen kunnen verbeteren. Wat op zijn beurt een gezonde en evenwichtige voeding ondersteunt.

Positieve effecten zoals een verbetering van de nierfunctie, bescherming van de lever of bescherming tegen infecties zijn ook bewezen.

Effect van OPC op de huid

OPC-supplementen zouden een regeneratief effect op de huid hebben. Zoals reeds vermeld, beschermen de antioxidanten de huid ook tegen vrije radicalen, die de vezeleiwitten collageen en elastine aantasten en zo een belangrijke rol spelen bij huidveroudering. Bovendien beschermt druivenpitextract de enzymactiviteit van de huid, versnelt het de genezing van huidwonden en heeft het een antibacteriële werking. Hieraan moet worden toegevoegd dat OPC, zoals reeds vermeld, de bloedcirculatie bevordert en zo het bindweefsel versterkt.

Onze Bootylicious Shape Vitamins bevatten gepatenteerde VERISOL® collageenpeptiden en OPC uit druivenpitextract. Daarnaast zijn de beren verrijkt met waardevolle vitamine C en vitamine E, omdat beide vitaminen de werking van collageen en OPC optimaal ondersteunen. Dit ondersteunt de stevigheid en veerkracht van de huid over het hele lichaam. Ze zijn bovendien suikervrij en smaken heerlijk fruitig naar kersen. Overtuig uzelf!

Levensmiddelen met oligomere proanthocyaniden

Hoewel OPC vaak wordt aangeduid als druivenpitextract, komt het niet alleen daar voor. De populaire secundaire plantenstof kan ook worden verkregen uit andere voedingsmiddelen in de voeding. OPC komt vooral voor in de schil van verschillende vruchten en groenten. Maar deze voedingsmiddelen bevatten ook OPC: veenbessen, aroniabessen, aardbeien, appels, bananen, kersen, nectarines, pinda's en amandelen.

NASSIM JAMALZADEH:

"Helaas is OPC (oligomere proanthocyaniden) bij veel mensen nog niet bekend. Maar zodra je hoort over de werking ervan, vooral op de huid, wordt duidelijk waarom het innemen van OPC zo belangrijk is en waarom je niet zonder moet. OPC is absoluut een alleskunner."

ALLE VRAGEN OVER OPC SUPPLETIE

Wanneer of op welk moment van de dag moet OPC worden ingenomen?

In het algemeen kunt u OPC (oligomere proanthocyaniden) op elk moment van de dag innemen. Deskundigen raden echter aan het 30 minuten voor de maaltijd in te nemen, omdat het beter werkt op een lege maag. Als u andere medicijnen gebruikt, is het aan te bevelen deze 1-2 uur na elkaar in te nemen.

Wanneer begint het effect?

Effecten op gezondheid en lichaam zijn moeilijk te voorspellen. Maar na een korte periode zullen geen veranderingen merkbaar zijn. Deze zullen eerder op lange termijn, d.w.z. na enkele maanden, zichtbaar worden.

Hoeveel kan ik per dag innemen?

De aanbevolen dagelijkse dosis OPC is 150-300 mg. Dit hangt ervan af of u OPC neemt voor acute symptomen of niet.

Wie moet geen OPC nemen?

Deskundigen raden aan geen druivenpitextract te nemen als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt. Omdat het dit effect kan versterken. In principe is OPC echter goed voor iedereen.

Wat zijn de bijwerkingen van OPC?

Bijwerkingen zijn tot dusver niet bekend en kunnen niet rechtstreeks worden toegeschreven aan de inname van OPC. Druivenpitextract staat algemeen bekend om zijn zeer goede verdraagbaarheid en bruikbaarheid.

Welke is de beste OPC?

Het is onmogelijk te zeggen welke OPC het beste is. De doseringsvorm speelt geen rol in de werking van druivenpitextract. Het is aan u of u liever capsules, poeder, druppels of onze beertjes inneemt.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Onderzoek naar de werkzaamheid van oligomere proanthocyaniden

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

Onderdrukking van oestrogeenbiosynthese door procyanidinedimers in rode wijn en druivenpitten

In deze studie is het preventieve effect van OPC op de ontwikkeling van borstkankercellen onderzocht.

Onze beren met OPC

VOLG ONS OP INSTAGRAM