Collageen - Waarom ook mannen het moeten supplementeren

Collageen is niet meer weg te denken uit de schoonheidsindustrie als antiverouderingsbooster. Daarom is het altijd een populair ingrediënt. Volgens onderzoeken heeft collageen ook positieve effecten op de gewrichten. Het is dus begrijpelijk dat de wonderstof steeds belangrijker wordt in de sportindustrie en dus ook voor mannen. Daarom is collageen nu te vinden in veel voedingssupplementen, zoals onze Bootylicious SHAPE of Born This Way YOUTH Vitamins.

Redenen waarom collageen belangrijk is voor mannen

Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en dat dient als een van de belangrijkste bouwstenen voor botten, huid, haar, spieren, pezen en ligamenten. Het maakt 25-35% uit van het totale eiwitgehalte van het lichaam. Op oudere leeftijd kan een tekort aan collageen, ook bij mannen, de oorzaak zijn van meer rimpels, maar ook van gewrichtspijn. Het is dus begrijpelijk dat niet alleen vrouwen maar ook mannen collageen kunnen of moeten nemen. Het op peil houden van collageen is voor beiden belangrijk.

Recente studies tonen ook aan dat collageen gewrichten, pezen, botten, ligamenten en kraakbeen ondersteunt en versterkt in hun normale functie. Daardoor kan het ook het risico op blessures verminderen en het herstel versnellen. Je kunt collageen dus zien als lijm die de oppervlaktecellen van de huid samenbindt en bij elkaar houdt.

Collageen is dus veel meer dan alleen een antiverouderingsbooster en kan zowel vrouwen als mannen veel voordelen bieden.

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%