Monnikspeper - dit doet het met je cyclus

Monnikspeper zou een aantal positieve effecten hebben. Bovenal zou het de menstruatiecyclus van vrouwen beïnvloeden en, naar verluidt, zelfs helpen bij de kinderwens. Wij hebben de medicinale plant nader bekeken en leggen uit hoe monnikspeper je lichaam beïnvloedt.

Hoe de medicinale plant werkt

Studies hebben aangetoond dat monnikspeper (Agnus Castus) invloed heeft op de vrouwelijke hormoonhuishouding en het lijden van PMS (premenstrueel syndroom) kan verlichten. Het is ook medisch erkend voor de behandeling van onregelmatige cycli. De medicinale plant kan dus vrouwen helpen die last hebben van een te frequente of te onregelmatige menstruatie.

Meer specifiek heeft dit te maken met het prolactineniveau. Prolactine staat ook bekend als het melkhormoon en is verantwoordelijk voor de productie van moedermelk na de bevalling. Monnikspeper stimuleert de aanhechtingsplaatsen van de zenuwboodschapper dopamine, die op zijn beurt de afgifte van prolactine remt, maar tegelijkertijd de productie van follikelstimulerend hormoon en oestrogeen bevordert. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de vrouwelijke cyclus. De medicinale plant kan dus positieve effecten hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen en zelfs helpen bij een kinderwens. Hier moet echter aan toegevoegd worden dat monnikspeper op dit gebied nog niet medisch erkend is.

Onze Femtastic PMS Vitamine Beertjes brengen je hormonen ook weer in balans. Naast monnikspeper bevatten ze vitamine B6 en Dong Quai extract, die naar verluidt ook een normale en regelmatige cyclus bevorderen. Kom nu meer te weten over onze beren!
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%