Een heldere huid: Daarom is selderijsap zo gezond!

Vaak zijn huidproblemen zoals acne en andere huidproblemen niet te behandelen met crèmes of andere cosmetische producten. Voeding speelt vaak een grote rol als het gaat om een mooie, heldere huid. Veel mensen zweren tegenwoordig bij selderijsap. Elke ochtend een glas bij het ontbijt en je zou profiteren van vele voordelen. Wij hebben 3 redenen waarom selderij zo gezond is en een geweldig effect op je huid kan hebben.

3 redenen waarom selderij zorgt voor een heldere huid

1. Ontstekingsremmend

Vanwege de ontstekingsremmende werking zou selderijsap helpen bij ziekten als acne, eczeem of zelfs reuma. De reden voor het ontstekingsremmende effect zijn de terpenen die het bevat. Terpenen zijn koolwaterstofverbindingen die in bijna alle planten voorkomen.

2. Vitamins and minerals

Selderij zit boordevol vitaminen en mineralen, die ook wel "huidvitaminen" worden genoemd. Dit zijn vitamine A, C, E, biotine, niacine en pantotheenzuur. Vitamine A (retinol) draagt bijvoorbeeld bij aan de vorming van collageen en zorgt voor meer elasticiteit van de huid. En pantotheenzuur is al lang bekend in de farmaceutische en cosmetische industrie als het gaat om het bestrijden van acne.

3. Antioxidanten

Antioxidanten zijn ook in overvloed te vinden in selderij. Ze zijn onmisbaar bij het ontgiften, omdat ze ons lichaam ontdoen van gifstoffen. Van selderij wordt zelfs gezegd dat het helpt om kankercellen te bestrijden.

 Selderijsap of selderijsmoothie - Wat is beter?

Volgens deskundigen is het beter om te kiezen voor puur sap. Dit komt omdat de voedingsvezels in de selderij de effecten kunnen remmen. Bovendien zou het makkelijker te verteren zijn en veel milder smaken!

Conclusie

We zijn dolblij met dit vloeibare wonderwapen! Maar selderij valt niet bij iedereen in de smaak. Onze Born This Way, You Glow Girl, One Bear A Day, Ah-mazing Hair, Beach Guard Sun en Bootylicious Shape Vitamins zitten ook boordevol vitaminen die je huid ten goede komen.

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%