Leer meer over interessante onderwerpen als haaruitval, gespleten haarpunten en haarverzorging. We hebben ook leuke tips voor je en leggen uit welke voedingsstoffen bijzonder belangrijk zijn voor je haar.

Dit zijn de producten die u moet gebruiken

Haarverzorgingsroutine

1. Shampoo: Het belangrijkste haarverzorgingsproduct is de shampoo. Het reinigt je hoofdhuid en haar en verwijdert vet en stylingresten.

2. Conditioner: Daarna is een conditioner aan te raden, deze maakt je haar makkelijker doorkambaar en zorgt voor een gezonde glans.

3. Haarmasker: 1-2 keer per week moet je ook een haarmasker gebruiken. Dit geeft je haar een extra dosis verzorging

4. Hittebescherming: Na het wassen is het een goed idee om een hittebeschermingsproduct te gebruiken.

5. Haarolie: Voordat u uw haar gaat stylen, kunt u eventueel een haarolie aanbrengen op de punten van uw haar. Dit zal je haar voeden en een mooie glans geven.

Als je gekleurd of lichter haar hebt, moet je verzorgingsproducten gebruiken die de kleur van je haar behouden. Voor lichter haar zijn er speciale blonde shampoos die een mooie blonde tint tevoorschijn toveren die er niet gelig uitziet. In het algemeen moet u ervoor zorgen dat u uw haar zo weinig mogelijk belast.

Gezondheid van het haar

Dr. med. Anne Latz

"Om de gezondheid van het haar te versterken, is het een goed idee om het probleem direct bij de wortel aan te pakken. Een goede doorbloeding van de hoofdhuid is een voorwaarde voor een gezonde haargroei - want alleen dan kunnen de afzonderlijke haren voldoende gevoed worden."

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval wordt bevorderd wanneer Haarwortel en Hoofdhuid zijn niet in balans. Maar geen paniek. Haaruitval alleen is geen reden tot zorg, want 100 haren per dag verliezen is normaal. Maar als u tufts Als u haar verliest, moet u er zeker met uw arts over praten. Mogelijke Oorzaken voor haaruitval kunnen zijn: Genetische aanleg, hormonale onbalans, infectie, tekort aan voedingsstoffen, ongezonde levensstijl of overbelasting van het haar door styling, bleken en dergelijke.

Voedingsstoffen voor mooi en gezond haar

Wie mooi en gezond haar wil, moet zijn haar vanaf de wortel verzorgen, d.w.z. met een gezond en evenwichtig dieet. Want zowel de haarwortels als de hoofdhuid hebben vitaminen en mineralen nodig. Vitaminen en mineralen zoals zink, biotine, vitamine C en vitamine E zijn bijzonder belangrijk. Er zijn ook enkele voedingsmiddelen die de bloedvaten helpen versterken, zoals appels, zwarte pruimen, gedroogde bosbessen, veenbessen, chiazaad, uien, pepermunt, sesam-, pompoen- of zonnebloempitten. Een goede bloedtoevoer naar de hoofdhuid is essentieel voor de gezondheid van het haar.

Dit zijn de verschillende haartypes

Broos en droog haar: broos haar is te herkennen aan het feit dat de buitenste schubbenlaag van het haar geruwd en aangetast is. Het haar voelt broos aan, is moeilijk te kammen en dof. Het ontstaat wanneer de talgklieren op de hoofdhuid niet meer voldoende vet afgeven aan de haarlengtes en punten.

Vet haar: Vet haar is een reactie van de talgklieren, die te veel vet produceren. In het ergste geval verstikt de talg de haarwortel, wat kan leiden tot versnelde haaruitval of roos. Redenen hiervoor kunnen zijn: erfelijke aanleg, ongezonde voeding, maar ook hormonale veranderingen of stress. Tips: Droogshampoo of een scrub van de hoofdhuid met helende klei.

Fijn haar: Fijn haar is vaak zijdeachtig en valt nauwelijks op als het tussen de vingers gewreven wordt. Na het wassen droogt het heel snel uit zichzelf en ligt het meestal plat. Bij fijn haar is de diameter van elk haartje erg klein, terwijl dun haar verwijst naar het aantal haartjes op de hoofdhuid. Mensen met fijn haar moeten ervoor zorgen dat ze verzorgingsproducten gebruiken die het haar niet nog zwaarder maken, maar volume geven.

Gespleten haarpunten: Gespleten haarpunten zijn afhankelijk van de belasting van het haar. Door droogte splijten de haarpunten. Hoe meer stress het haar heeft, hoe groter de kans op gespleten haarpunten. Zowel fijn als lang haar is gevoeliger voor gespleten punten.

Alle vragen over haarverzorging

Hoe vaak moet ik mijn tips knippen?

U moet uw punten zeker knippen als uw haar gestrest is en u gespleten punten kunt ontdekken. Over het algemeen moeten de punten om de 2 maanden worden geknipt.

Welke verzorging moet ik gebruiken na het wassen?

Na het wassen zijn hittebeschermende producten zoals hierboven vermeld erg belangrijk. Als je haar de neiging heeft te klitten als het nat is, is een leave-in conditioner aan te bevelen. Je kunt ook een olie op de punten van je haar aanbrengen. Dit geeft je haar een mooie glans en hydrateert het.

Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn haar föhn?

Over het algemeen is föhnen niet schadelijker voor je haar dan aan de lucht laten drogen. Er zijn echter enkele regels waaraan u zich moet houden:

1. föhn uw haar met een afstand van ongeveer 20 cm

2. Föhn niet op de hoogste temperatuur

3. Gebruik een hittebeschermer.

Waar moet ik op letten bij het kammen van mijn haar?

Haare sollten immer mit Vorsicht gekämmt werden. Sonst ist Haarbruch oder Haarverlust vorprogrammiert. Starte am besten unten bei den Spitzen und arbeiten dich langsam hoch. Ansonsten würdest du die Verknotungen nur nach unten schieben, wo sie dann kaum noch zu entwirren sind.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Deze beren ondersteunen je haar van binnenuit

VOLG ONS OP INSTAGRAM