Druivenpitextract (OPC) - 8 interessante vragen

Hieronder beantwoorden we 8 interessante vragen over de supplementatie van druivenpitextract (OPC).

Hoe moet druivenpitextract (OPC) worden ingenomen?

Experts raden aan om OPC ongeveer 30 minuten voor een maaltijd in te nemen, omdat het beter werkt op een lege maag. Als je druivenpitextract samen met medicijnen inneemt, moet er minstens 1-2 uur tussen de doses zitten.

Kan druivenpitextract samen met vitamine C worden ingenomen?

Er is geen negatieve interactie tussen druivenpitextract en vitamine C bekend. Daarom kan het zonder aarzelen in combinatie met elkaar worden genomen.

Wat zijn de eigenschappen van druivenpitextract (OPC)?

OPC heeft sterke antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. De werking is ook wetenschappelijk bewezen in talloze onderzoeken.

Wat zijn de ingrediënten van druivenpitextract?

Druivenpitextract bestaat voor 90-100% uit secundaire plantaardige stoffen, de polyfenolen, die op hun beurt bestaan uit de zogenaamde proanthocyanidinen en uiteindelijk OPC (oligomere proanthocyanidinen).

Werkt OPC tegen allergieën zoals hooikoorts?

Volgens onderzoeken kan druivenpitextract helpen bij allergieën. Het zou kunnen werken als een antihistaminicum en zo allergische reacties kunnen voorkomen. Daarnaast versterken de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen het immuunsysteem, wat ook invloed heeft op allergieën.

Welk effect heeft OPC op de darm?

Zoals eerder gezegd, is druivenpitextract sterk antioxidant en ontstekingsremmend. Dit heeft op veel manieren een positief effect op het lichaam. Een verbeterde darmgezondheid is er daar ook één van. OPC bevordert bijvoorbeeld ook de ontwikkeling van gezonde darmbacteriën.

Hoe smaakt druivenpitextract?

Hoewel de naam het misschien suggereert, smaakt druivenpitextract niet naar heerlijk zoete druiven. De smaak hangt volledig af van de toedieningsvorm. Als je het bijvoorbeeld inneemt in de vorm van een capsule, merk je helemaal geen smaak. Onze Bootylicious Shape Bears smaken echter heerlijk naar kersen. Probeer ze nu!

Kan druivenpitextract worden ingenomen tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Studies hebben nog niet specifiek het effect op zwangerschap onderzocht. Er is echter geen bewijs dat het negatieve effecten heeft op ongeboren baby's of pasgeborenen. Het enige waar je op moet letten is dat OPC een bloedverdunnend effect heeft, wat weer problematisch kan zijn tijdens de geboorte als er bloedverlies is.

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%