Afvallen met appelciderazijn

Appelciderazijn wordt al enige tijd beschouwd als een natuurlijke immuunversterker. Het wordt genomen voor algemene versterking, voor zuivering en als een natuurlijk prebioticum - en niet zonder reden. Door zijn antibacteriële werking en voedingsvezels kan appelciderazijn ook helpen bij spijsverteringsproblemen, blaasontstekingen en brandend maagzuur. En dat wisten de Romeinen al!

Wat is appelciderazijn en wat zijn de voordelen?

Appelciderazijn is een eetbare azijn die wordt gemaakt van appelcider, die wordt gefermenteerd door toevoeging van azijnzuurbacteriën. Appelciderazijn bevat nog steeds de voedingsstoffen van een appel, maar in veel mindere mate. Het wordt vaak toegevoegd aan saladedressings of gebruikt als basis voor limonades. Maar appelciderazijn is niet alleen lekker, het is ook goed voor je gezondheid! Het zit boordevol mineralen zoals calcium, magnesium of natrium, vezels, antioxidanten, verschillende B-vitamines, foliumzuur en zink. Het zijn onder andere deze ingrediënten die appelciderazijn zo praktisch maken als voedingssupplement.

Daarnaast kan appelciderazijn schadelijke darmbacteriën doden en de darmflora in stand houden door ervoor te zorgen dat schimmels zich niet of moeilijk kunnen verspreiden. Nog een voordeel: brandend maagzuur kan worden verlicht doordat het zuur-base-evenwicht weer in evenwicht wordt gebracht.

Appelciderazijn als voedingssupplement kan ook helpen bij blaasontstekingen: 

 De antibacteriële werking voorkomt dat de bacteriën zich verder verspreiden. Het antioxiderende effect van de polyfenolen in appelciderazijn is ook goed voor ons, omdat het kanker of diabetes kan voorkomen. Wil je meer informatie over voedingssupplementen? Bekijk dan het artikel over voedingssupplementen!

Dieet: Kan appelciderazijn je helpen afvallen?

Of je kunt afvallen met alleen appelciderazijn is nog niet wetenschappelijk bewezen. Appelciderazijn heeft echter een aantal effecten die daadwerkelijk helpen zuiveren. Van regelmatige inname van appelciderazijn wordt ook gezegd dat het de eetlust vermindert, en de vezels die het bevat zorgen voor een soepele spijsvertering en voorkomen zo constipatie en winderigheid. Appelciderazijn heeft dus een ontgiftende en vetverbrandende werking en het is bewezen dat het de stofwisseling stimuleert. Appelciderazijn alleen is echter niet voldoende als afslankmiddel - natuurlijk zul je niet afvallen met één shot. Maar als je je eetpatroon aanpast en gezond eet, is appelciderazijn de perfecte ondersteuning.

Hoe kan ik appelciderazijn in mijn dieet integreren?

Appelciderazijn kan op verschillende manieren in het dieet worden geïntegreerd. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend een glas water met een eetlepel appelciderazijn drinken, een heerlijke limonade met appelciderazijn mixen of gewoon appelciderazijn gebruiken als dressing voor je salade.

Voedingssupplement: gummibeertjes met appelciderazijn

Klinkt appelciderazijn drinken voor jou niet haalbaar? Probeer dan onze Trust Your Gut-beertjes. Ze smaken heerlijk naar appels en helemaal niet naar azijn. Het foliumzuur dat erin zit geeft je immuunsysteem een boost, jodium ondersteunt de stofwisseling en vitamine B6 en B12 zijn belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel. Dus als je last hebt van winderigheid of een opgeblazen gevoel, zijn onze beren zeker het proberen waard!

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%