Waarom is huidverzorging eigenlijk zo belangrijk voor mijn gezondheid? Welke voedingsstoffen heb ik nodig voor mijn huid en welke verzorging is het beste voor welk huidtype? Lees hier de antwoorden op deze boeiende vragen!

Voedingsstoffen voor een gezonde en mooie huid

Vitamine A, ook wel retinol genoemd, staat bekend als een anti-verouderingsboost. Het maakt de huid strakker, heeft een antioxiderende werking en draagt bij tot de vorming van collageen en keratine. Collageen is op zijn beurt essentieel voor de veerkracht en elasticiteit van de huid. Vitamine C daarentegen zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar heeft ook een antioxiderende werking en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Vitamine B12 is belangrijk voor de celdeling en celdifferentiatie. In relatie tot onze huid kon echter een gedeeltelijk negatief effect van vitamine B12 worden vastgesteld. Studies hebben aangetoond dat vitamine B12 een acnebevorderend effect heeft. Hieraan moet worden toegevoegd dat deze bevinding alleen betrekking had op hooggedoseerde vitamine B12-therapieën.

Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

Onze huid is onze grootste orgaan, dus het beschermt ons tegen alle milieu-invloeden en zelfs Ziekten. Het regelt ook belangrijke lichaamsfuncties zoals zweten. We mogen niet vergeten dat onze huid een uiterst belangrijke Zintuiglijk orgaan die temperaturen, druk en ook pijn herkent. Het is dus begrijpelijk dat huidverzorging niet alleen belangrijk is voor anti-verouderingsproblemen. Ook voor onze algemene gezondheid huidverzorging is verplicht.

De perfecte huidverzorgingsroutine

Cleanser: De alfa en omega van een mooie, verzorgde huid is zeker reinigen.

Toner: Helpt de pH van je huid in balans te brengen.

Serum met hyaluronzuur: Om je huid gehydrateerd te houden, moet je ook hyaluronzuur gebruiken.

Serum met vitamine C: Vitamine C geeft je niet alleen een stralende huid, maar heeft ook een antioxiderende werking en beschermt tegen vrije radicalen.

Serum met ceramiden: Net als hyaluronzuur zijn ceramiden een natuurlijk onderdeel van onze huid, die haar beschermt tegen de omgeving en de beschermende barrière van de huid in stand houdt.

Vochtinbrenger: Om je huid gehydrateerd te houden, moet je zeker aanvullen met een vochtinbrenger.

Zonbescherming: Last but definitely not least: zonbescherming! Zodat een gezonde huid gezond blijft. Tip: De SPF moet minstens 30 zijn.

Waarom veroudert onze huid eigenlijk?

Het eerste dat vermeld moet worden is dat huidveroudering niet alleen genetisch is vooraf bepaald. U kunt uw huidveroudering dus vertragen door een gezonde levensstijl en mindfulness. Grofweg heeft de reden waarom de huid veroudert te maken met het feit dat de productie van elastine door het lichaam afneemt naarmate men ouder wordt, Hyaluron und Collagen vermindert. Daardoor lijkt de huid minder vol, verliest ze haar elasticiteit en houdt ze minder vocht vast. Met de aanvulling van collageen en hyaluron kunt u dit tekort aanvullen. Probeer nu onze You Glow Girl , Bootylicious Shape oder Born This Way Youth Vitamins.

Appelciderazijn en hennepolie voor de huid?

Om goede resultaten voor je huid te bereiken, hoef je appelciderazijn niet per se te drinken. Het heeft ook veel voordelen bij uitwendig gebruik. Appelciderazijn werkt verhelderend door het hoge zuurgehalte en helpt bij een vette huid en een huid die gevoelig is voor acne of puistjes. Het verfijnt ook het uiterlijk van de huid.

Hennepolie helpt de beschermende barrière van de huid in stand te houden door de vele vetzuren die het bevat. Zo is ze altijd beschermd tegen milieu-invloeden en bacteriën. Hennepolie kan ook helpen bij ontstekingen en huidziekten zoals acne of neurodermitis.

Alle vragen over huidverzorging

WELKE VERZORGING VOOR DE NORMALE HUID?

Dit huidtype wordt ook wel evenwichtig huidtype genoemd omdat de huid noch vet noch te droog is. De talg- en vochtproductie is dus in evenwicht. Bij de verzorging van de huid is het belangrijker een gezonde huidconditie te behouden, dus kan aandacht worden besteed aan speciale ingrediënten zoals retinol of panthenol.

WELKE VERZORGING VOOR EEN DROGE HUID?

Bij een droge huid is, in tegenstelling tot een normale huid, de talgproductie lager en dus ook het vetgehalte van de huid. Er moet op worden gelet dat er geen reinigingsproducten worden gebruikt die de huid nog meer uitdrogen. Bovendien moet 's morgens en 's avonds een vochtinbrengende crème worden gebruikt. Ook serums of oliën kunnen worden gebruikt.

WELKE VERZORGING VOOR EEN VETTE HUID?

Bij een vette huid is de talgproductie extreem hoog. Een vette huid is ook vaak vatbaar voor mee-eters of zelfs acne. Gezichtstoners worden aanbevolen omdat ze de huid matteren, verfrissen en reinigen. Rijke crèmes en oliën worden afgeraden.

WELKE VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID?

Bij een gecombineerde huid, zoals de naam al aangeeft, gaat het erom dat de huid verschillende kenmerken heeft. Gecombineerde huidtypes moeten hun verschillende huidzones ook anders verzorgen. Zo zouden oliën alleen op de wangen kunnen worden gebruikt of tonermaskers alleen in de T-zone.

WELKE FACTOREN BESCHADIGEN DE HUID?

De zon is een grote factor, dus u moet elke dag zonnebrandcrème dragen. Anders wordt vroegtijdige huidveroudering, schade door de zon of zelfs huidkanker bevorderd. Suiker kan de productie van elastine en collageen aantasten. Daardoor verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit. Ook rokers doen hun huid geen goed. De huid van rokers ziet er vaak vaal uit en verliest stevigheid. Ook alcohol heeft een sterk negatief effect op de huid. Het bevordert de bloedcirculatie en onttrekt vocht aan de huid. Dit leidt tot snellere huidveroudering, een rode huid en puistjes en mee-eters. Maar stress beschadigt ook de huid, waardoor de huidbarrière wordt aangetast. Daardoor is deze minder beschermd tegen omgevingsinvloeden en bacteriën. Huidziekten kunnen gemakkelijker ontstaan en de wondgenezing wordt geremd.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Deze beren ondersteunen uw huid van binnenuit

VOLG ONS OP INSTAGRAM