3 vitamines voor je natuurlijke bescherming tegen de zon

Het wordt langzaam warmer, dus dat betekent: vergeet zonnebrandcrème niet! Maar je kunt je niet alleen beschermen tegen de zon met crèmes, sprays of kleding, maar ook met de juiste voeding. Wij laten je de drie belangrijkste vitamines zien die je moet innemen als je je huid wilt beschermen tegen de zon.

Hoe bescherm ik mijn huid op natuurlijke wijze tegen de zon

Als je je huid op de lange termijn tegen de zon wilt beschermen, moet je natuurlijk altijd zonbeschermingsproducten gebruiken. Je kunt je huid echter ook van binnenuit tegen de zon beschermen. Er zijn verschillende huidvitamines die schade door de zon verminderen en rijk zijn aan antioxidanten.

Bescherm je huid tegen de zon met deze vitamines

1. Vitamine A

Naar verluidt kan vitamine A zorgen voor een gezonde teint en een zachte huid, maar het kan ook beschermen tegen zonnebrand. Vitamine A komt voornamelijk voor in dierlijke producten zoals vis en eieren. De voorloper van vitamine A, bètacaroteen, zit ook in veel plantaardig voedsel zoals wortels, spinazie en broccoli en wordt vervolgens in het lichaam omgezet in vitamine A. Wortelsap wordt vooral aanbevolen om de huid van binnenuit tegen de zon te beschermen.

Tip: Voor een betere opname van bètacaroteen moet het sap altijd worden verrijkt met een paar druppels plantaardige olie, zoals olijfolie.

2. Vitamine C

De volgende vitamine die je zeker moet nemen voor inwendige zonbescherming is vitamine C. Vitamine C versterkt niet alleen het immuunsysteem, maar kan de cellen ook beschermen tegen oxidatieve stress door zijn antioxiderende werking en bevordert zo ook de eigen zonbescherming van de huid. Voedingsmiddelen zoals citroenen, grapefruits, aardbeien, sinaasappels, paprika's, acerola-kersen en aardappelen hebben een hoog vitamine C-gehalte en kunnen zo de huid beschermen tegen zonnestralen.

3. Vitamine E

Net als vitamine C is vitamine E ook erg belangrijk vanwege de antioxiderende werking. Vitamine E kan ook vrije radicalen neutraliseren, die in de huid kunnen ontstaan door UV-straling en die huidziekten kunnen veroorzaken. Volgens rapporten kan regelmatige inname van vitamine E door de zon veroorzaakte huidveroudering tegengaan. Vitamine E komt voornamelijk voor in voedingsmiddelen zoals zonnebloemolie, avocado's, noten (vooral walnoten en amandelen), maar ook in volkorenproducten.

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%