Wat is geschikt voor jouw huid: collageen of hyaluronzuur?

Er jonger uitzien? Een strakke en gladde huid? Dat is waarschijnlijk de wens van elke vrouw als ze ouder wordt. Allerlei producten met collageen en hyaluronzuur worden verondersteld te helpen. Maar dan rijst de vraag wat geschikt is voor de eigen huid - en vooral, wat er echt achter deze actieve ingrediënten zit die als wonderwapens worden geprezen.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat dient als een van de belangrijkste bouwstenen voor botten, huid, haar, spieren, pezen en ligamenten. Collageen zorgt ervoor dat onze huid niet verslapt en geeft ons een mollig, jeugdig uiterlijk. Omdat we collageen verliezen naarmate we ouder worden, gebruiken veel mensen collageensupplementen als onderdeel van hun antiverouderingsprogramma.

Collageensupplementen

Er zijn veel collageen bevattende crèmes, maskers en serums - maar het meeste van dit collageen blijft aan de oppervlakte van de huid. Daar bindt het vocht en laat het de huid er tijdelijk jonger uitzien, maar slechts een fractie van het collageen kan de huid binnendringen.  Een groter antiverouderingseffect kan worden bereikt door collageensupplementen te nemen, omdat dit de enige manier is waarop het actieve ingrediënt het lichaam kan binnendringen en de lichaamseigen collageenvorming in het weefsel kan stimuleren.

Beren met collageen

Onze Bootylicious Shape Vitaminen en Born This Way Youth Vitaminen bevatten zeer effectieve, gepatenteerde VERISOL® collageenpeptiden. Studies tonen aan dat deze cellulitis effectief verminderen en bijdragen aan een stevigere en gladder uitziende huid.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk koolhydraat dat een belangrijk bestanddeel is van bindweefsel en ook het vermogen heeft om water te binden en de vochtbalans van de huid te reguleren. Hyaluronzuur wordt door het menselijk lichaam zelf geproduceerd en is daarom van natuurlijke oorsprong. Met het ouder worden nemen de lichaamseigen hyaluronzuurreserves echter af, wat resulteert in verminderde elasticiteit van de huid, rimpels en zelfs een droge huid. Om deze reden wordt hyaluronzuur al vele jaren gebruikt als HET huidverzorgingsingrediënt voor een vollere en stralende huid.

Hyaluronzuursupplementen

Om de afname van de lichaamseigen hyaluronproductie tegen te gaan, bieden veel fabrikanten hyaluron aan in de vorm van crèmes, maskers en serums. Sommige mensen durven het ook aan om naar de schoonheidsspecialist te gaan en hyaluronzuur onder de huid te laten injecteren.

Maar je kunt ook vertrouwen op voedingssupplementen die de huid van binnenuit voorzien van hyaluronzuur en haar dus laten stralen!

Beertjes met hyaluronzuur

Onze Born This Way Youth Vitamins zijn een volledige huidboost: ze bevatten niet alleen hoogwaardig hyaluronzuur, maar ook onze gepatenteerde VERISOL® collageenpeptiden, vitamine C en vitamine E. Deze ingrediënten werken samen voor een gladdere en jonger uitziende teint. Deze ingrediënten werken optimaal samen voor een gladdere en jonger uitziende huid.

Nu moet het duidelijk zijn waarom collageen en hyaluronzuur als power ingrediënten worden beschouwd. Ben je er nu ook achter welk ingrediënt het beste bij jouw huidtype en schoonheidsbehoeften past?

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%