Evening primrose oil is een populair natuurlijk middel tegen allerlei kwalen. Dit artikel gaat over de effecten van evening primrose oil op problemen als menopauze, eczeem, osteoporose of zelfs zenuwpijn.

Wat is evening primrose oil?

Teunisbloemolie (Oenothera Biennis Olie) wordt verkregen uit de zaden van de gelijknamige geneeskrachtige plant, de teunisbloem of Oenothera biennis. Het zou veel positieve effecten hebben, bijvoorbeeld bij huidziekten of de menopauze. Teunisbloemolie zit vol onverzadigde vetzuren en bevat vitamine E en gamma-linoleenzuur.

Evening primrose oil en de menopauze

Veel deskundigen adviseren evening primrose oil te nemen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers of stemmingswisselingen, omdat het een balancerend effect heeft op de hormoonhuishouding. Bovendien hebben de onverzadigde vetzuren die het bevat een positief effect op de slagaders en helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Maar dat is nog niet alles, want het linolzuur dat het bevat ondersteunt de verouderende huid en versnelt tegelijkertijd de wondgenezing. Evening primrose oil is dus een allround hulp voor oudere vrouwen.

Effect van evening primrose oil op de huid

Evening primrose oil is een populair ingrediënt in de huidverzorgingsindustrie. De olie zou helpen bij veel huidaandoeningen zoals acne, eczeem of neurodermitis. Maar teunisbloemolie heeft ook veel te bieden op het gebied van anti-aging. Ze zit boordevol onverzadigde vetzuren, vitamine E en lipiden. Uitwendig aangebracht, verzacht het de geïrriteerde huid, verlicht het de jeuk en verbetert het algemene aanzien van de huid.

Andere toepassingsgebieden van evening primrose oil

Evening primrose oil heeft niet alleen positieve effecten op de menopauze of op de huid, maar wordt ook gebruikt voor vele andere problemen. Deze omvatten:

- haar / haaruitval

- zenuwpijn

- osteoporose

- astma

- cholesterol

- overgewicht

- psyche

Ontdek onze beren met evening primrose oil

Onze nieuwe beren zijn ontwikkeld door vrouwen voor vrouwen en bevatten naast evening primrose oil ook lijnzaadolie, co-enzym Q10, selenium, zink, vitamine B12 en vitamine C. Onze I Am Woman Menopause Vitamins zijn dus speciaal aangepast aan de typische klachten van de menopauze en helpen opvliegers, prikkelbaarheid, rusteloosheid of zelfs zweten te verlichten. Ze smaken bovendien heerlijk fruitig naar papaja en zijn suikervrij.

NASSIM JAMALZADEH:

"Zoals je ziet, kan het effect van evening primrose oil niet worden onderschat. Vooral voor vrouwen die in de menopauze zitten, moet het moeilijk zijn om zich een leven zonder deze olie voor te stellen. Want evening primrose oil kan het ongemak van een vrouw in deze periode verminderen."

ALLE VRAGEN OVER EVENING PRIMROSE OIL

Hoe wordt evening primrose oil gebruikt?

Evening primrose oil kan zowel uitwendig als inwendig worden gebruikt, het hangt ervan af waarvoor het wordt gebruikt. Wordt het gebruikt tegen menopauzale klachten, dan moet het als preparaat worden ingenomen. Voor huidproblemen kan het echter ook direct uitwendig op de huid worden aangebracht. In dit geval is inwendig gebruik nog steeds een ondersteuning.

Hoeveel evening primrose oil moet men per dag nemen?

Deskundigen bevelen een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 2-3 g evening primrose oil aan. Dit komt overeen met ongeveer 160-250 mg waardevol linoleenzuur.

Wat zijn de bijwerkingen van evening primrose oil?

Wanneer evening primrose oil inwendig wordt gebruikt, hetzij in de vorm van een capsule, een tablet of een gummibeertje, kunnen bijwerkingen zoals misselijkheid, spijsverteringsproblemen of zelfs hoofdpijn zelden voorkomen.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studie over de doeltreffendheid van Evening primrose oil

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Evening primrose oil (Oenothera biennis) voor de behandeling van gynaecologische aandoeningen

Het doel van deze studie was de doeltreffendheid van evening primrose oil bij de behandeling van vrouwenklachten te evalueren.

Het effect van teunisbloemoliecapsules op opvliegers en nachtelijk zweten.

In dit klinisch onderzoek kregen vrouwen dagelijks twee capsules teunisbloemolie en werd het effect op opvliegers en nachtelijk zweten geobserveerd.

Onze beren met evening primrose oil

VOLG ONS OP INSTAGRAM