Droog borstelen - de geheime tip tegen cellulitis?

Hallo Beach Body! Borstelmassages beloven een stevige en zachte huid. Maar wat doet droog borstelen eigenlijk? Feit is dat veel natuurgeneeskundigen al eeuwen zweren bij deze techniek. Ontdek hier welke effecten het kan hebben op je huid en gezondheid.

Effect - Bye, Bye Cellulitis?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat droog borstelen uit het "masseren" van onze droge huid met een speciale borstel. Van dit exfoliërende effect wordt gezegd dat het de doorbloeding van de huid bevordert, verstopte poriën reinigt en dode huidcellen verwijdert, waardoor de huid er gladder en stralender uit gaat zien. Bovendien worden het cardiovasculaire systeem en het lymfestelsel gestimuleerd. Zo zorgt de borstelmassage ervoor dat afvalstoffen uit ons lichaam naar het lymfestelsel stromen en vervolgens worden afgevoerd. Cellulitis wordt onder andere veroorzaakt door opgehoopt vocht. Deze worden ook verwijderd door droog borstelen. Dit zou cellulitis zichtbaar verminderen en de huid er gelijkmatiger en stralender uit laten zien. Aangezien het lymfestelsel het centrum van ons immuunsysteem is en droogborstelen virussen en bacteriën elimineert, kan het ook ons immuunsysteem versterken. Als je een ochtendmens bent, moet borstelmassage zeker je nieuwe ochtendroutine worden, want het is een echte kick voor je bloedsomloop!

 Instructies - hoe gebruik ik de massageborstel?

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je alleen zoveel druk op je huid uitoefent als comfortabel is voor jou. Je wilt je huid niet belasten, je wilt het goed doen. Het is ook belangrijk om een borstel te kiezen die je niet te borstelig of te hard vindt.

Begin met het borstelen van de lichaamsdelen die het verst van je hart verwijderd zijn, zoals je voeten en handen. Borstel vervolgens met lichte ronddraaiende bewegingen steeds dichter naar je hart, dat wil zeggen het midden van je lichaam. Het doel is om de vloeistoffen en afvalstoffen via het lymfestelsel naar de corresponderende organen te transporteren. Daarna is het aan te raden om een douche te nemen om de verwijderde huidcellen af te spoelen. Gebruik na het douchen je favoriete vochtinbrengende crème. Je huid zal deze optimaal kunnen absorberen! Doe de massage gerust 2 tot 3 keer per week. Et voila!

Als supplement kun je onze Bootylicious Shape Vitaminen met collageen en OPC nemen. Ze ondersteunen de stevigheid en veerkracht van je huid. De vitamines C en E beschermen de cellen tegen oxidatieve stress. Het collageen daarentegen voorziet je huid van binnenuit van maximaal vocht.

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%