Dag pil, hallo huidproblemen!

Er komt een moment in het leven dat het onderwerp anticonceptie relevant wordt. Er wordt dus een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog en als jong meisje ben je van tevoren vreselijk opgewonden. In de meeste gevallen, wanneer het bezoek aan de dokter bedoeld is om een recept voor anticonceptie te krijgen, eindigt de afspraak met een recept voor de anticonceptiepil en weinig voorlichting over hormonale anticonceptie. De pil beïnvloedt de hormonen en daarmee het hele organisme. Want hormonen spelen overal een rol. Of het nu gaat om onze energiebalans, huid of emoties - hormonen regelen alles. Maar bovenal hebben ze een aanzienlijke invloed op een van de meest fundamentele functies: vruchtbaarheid.

Wat je moet weten als je stopt met de pil!

Waarom schrijven zoveel artsen de anticonceptiepil voor?

De pil innemen is ongecompliceerd en eenvoudig. Bovendien voelen de jonge meisjes zich volwassen en cool als ze zeggen dat ze de pil slikken en de wekker van de mobiele telefoon elke dag op hetzelfde tijdstip gaat en het pillendoosje tevoorschijn wordt gehaald. Het is waarschijnlijk een vorm van volwassen worden, het accepteren van het vrouwenlichaam, het voelen van plezier en seksualiteit en "erbij willen horen" in de kliek. Het gevolg is dat de pil jarenlang regelmatig wordt geslikt zonder dat men zich bewust is van de gevolgen. Op een bepaald moment in je leven komt er een moment dat je ermee wilt stoppen omdat je je wilt concentreren op gezinsplanning of dat je je realiseert dat de hormonen niet langer goed voor je zijn en je jezelf en je lichaam leert kennen zonder hormonale invloeden. En dan komt het, het spannende moment: de pil en de hormonen worden gestopt. De verwachtingen zijn hoog, de zorgen zijn er, de verwachting van een hormoonvrij leven stijgt. Helaas treedt de desillusie vaak snel in, omdat er niets gebeurt. Geen menstruatie, het gevoel is niet anders, alles is hetzelfde.  Hormonen hebben een langere periode nodig om af te breken en uit het lichaam te verdwijnen. Geen enkele arts ter wereld kan beloven of zelfs maar beïnvloeden hoe lang dit duurt. Een grote angst die velen hebben voordat ze stoppen met de pil, is dat er ernstige huidproblemen zullen optreden en puistjes zullen ontstaan. De kans dat acne terugkomt na het stoppen met de pil is groter als het er eerder was, maar het betekent niet dat je beschermd bent tegen puistjes als er eerder niets was. Omdat veel vrouwen hun huid niet goed kenden voordat ze hormonale anticonceptie gebruikten, kunnen er ook hier verrassingen zijn na het stoppen. Puistjes kunnen verschijnen op het gezicht, de haargrens, armen, schouders of rug en kunnen in het begin hardnekkig zijn. Ik zou zeggen: ga naar de dermatoloog, meiden, laat je helpen en heb geduld. De hormoonhuishouding moet weer op gang komen en zich aanpassen aan de verandering. Het lichaam is geen machine.

 Redenen voor huidproblemen na het stoppen met hormonen:

Na het stoppen is er aanvankelijk een overproductie van mannelijke hormonen, die een verhoogde talgproductie veroorzaken en daardoor ook puistjes en puistjes. Stoppen met de pil verstoort ook de vochtbalans van de huid en kan huidirritatie en een droge huid veroorzaken. Tot de hormoonbalans is hersteld, kun je dit in ieder geval tegengaan met een paar veranderingen en zo zorgen voor een beter huidbeeld.

Welke huismiddeltjes op basis van kruiden kunnen helpen bij huidproblemen?

1. Aloë vera: werkt niet alleen ontstekingsremmend en antibacterieel, maar voorziet de huid ook intensief van vocht en kalmeert zo de gestreste huid.

2. Appelciderazijn: Het helpt niet alleen als je het drinkt, maar het kan ook goede resultaten geven voor huidproblemen als je het uitwendig aanbrengt. Het heeft een antibacteriële werking, helpt verstopte poriën vrij te maken en verwijdert overtollig vet.

3. Helende klei: een zeer succesvol middel tegen huidproblemen. Mensen met een droge huid moeten het echter niet te vaak gebruiken. Voor de vette huid is het echter ideaal om de huid te ontdoen van oliën en zo verstopte poriën te voorkomen.

Meer tips voor je huid:

Regelmatig maar voorzichtig reinigen
Zachte reiniging is essentieel om bacteriën en vuil van de huid te verwijderen.
Milde suiker-oppervlakteactieve stoffen en reinigingsoliën doen dit op de best mogelijke manier. Namelijk zonder de beschermende zuurmantel van de huid te belasten. Voor een zuivere en stralende huid moet deze intact zijn!

Raak je gezicht niet aan.
Hoe moeilijk het ook is om uit te voeren, het is ook belangrijk. Vingers op het gezicht vermenigvuldigen ziektekiemen op het gezicht. Dit geldt ook voor het uitknijpen van puistjes. Bijna onmogelijk, maar echt nuttig. Dit maakt de puistjes nog erger, verwondt de huid en veroorzaakt nog diepere ontstekingen en littekens.Ga liever naar een schoonheidssalon en laat de onzuiverheden professioneel verwijderen.

Antioxidanten - versterken de huidbarrière!
Bescherm je huidbarrière en ondersteun deze met behulp van antioxidanten zoals vitamine C of E . Ze beschermen de huid ook tegen invloeden van buitenaf en oxidatieve stress en voorkomen zo de ontwikkeling van nieuwe puistjes!

Geduld is de naam van het spel!
Geef je lichaam de tijd die het nodig heeft. Geef het voldoende steun, wees lief voor het en ontspan. Uiteindelijk zal alles weer in balans zijn en zul je een huid hebben zo zacht als de billen van een baby ;)

Eet je beren op!

Als je je lichaam van binnenuit wilt ondersteunen met vitaminen en voedingsstoffen, raden we je onze You Glow Girl Skin Vitamins aan. De hyaluron die erin zitten zijn een superbooster voor je huid en bieden hulp!




Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%