Lees hier wat selenium is, een krachtige antioxidant die het aantal vrije radicalen in het lichaam helpt verminderen.

Wat is selenium?

Selenium is een Sporenelement en belangrijk voor de controle van belangrijke processen, aangezien het een bestanddeel is van vele enzymen en eiwitten.

Wat zijn de gevolgen van een seleniumtekort?

Een seleniumtekort is meestal het eerst merkbaar aan de nagels en het haar. Er verschijnen witte vlekken op de vingernagels en het haar wordt dunner en valt uit. Als het seleniumtekort al meer uitgesproken is, heeft dit een negatief effect op de schildklier en het immuunsysteem. Daarnaast zijn er de volgende andere symptomen van een mogelijk tekort aan het spoorelement:

- Bleke huid

- Spierzwakte

- Gewrichtspijn

- Hoge bloeddruk

- Vermoeidheid

- Slaapstoornissen

- Hoofdpijn

Belang van selenium in de menopauze

Bepaalde sporenelementen en voedingsstoffen zijn zeer belangrijk, vooral tijdens de menopauze, en kunnen invloed hebben op de hormoonhuishouding, maar ook op risicofactoren voor ziekten. Selenium speelt een belangrijke rol in de menopauze en draagt bij tot de normale werking van de schildklier. Vooral tijdens de menopauze zijn er vaak klachten die terug te voeren zijn op de schildklier. Selenium draagt ook bij tot de normale werking van het immuunsysteem, het onderhoud van de nagels en het behoud van normaal haar.

Wat doet selenium?

Selenium is een belangrijk sporenelement voor veel belangrijke processen in het lichaam. Selenium ondersteunt ook de schildklier bij zijn werk. De schildklier bevat veel enzymen die afhankelijk zijn van het sporenelement. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij de aanmaak van schildklierhormonen. Maar selenium is ook erg belangrijk voor een sterk immuunsysteem door zijn werking als antioxidant. Maar dat is nog niet alles, want studies tonen zelfs een verband aan tussen selenium en hart- en vaatziekten. Mensen met een hoge seleniumstatus zouden een lager risico hebben op hart- en vaatziekten dan mensen met een seleniumtekort.

Welke voedingsmiddelen bevatten selenium?

Vooral paranoten staan bekend om hun hoge seleniumgehalte. Maar er zijn nog veel meer voedingsmiddelen waarmee u in uw seleniumbehoefte kunt voorzien. Deze voedingsmiddelen omvatten: Broccoli, champignons, koolgroenten, uiengroenten, aardappelen, paprika's, haver, bruine rijst, tofu, linzen, kikkererwten.

Selenium als voedingssupplement

Niet iedereen krijgt voldoende selenium binnen. Vooral vrouwen in de menopauze hebben een verhoogde behoefte aan het sporenelement. Daarom is het raadzaam de juiste voedingssupplementen te nemen, en de keuze is reuze, of het nu selenium in tabletvorm is, als capsule of misschien als een heerlijke gummibeer.

Naast selenium bevatten onze nieuwe I am Woman Menopause Vitamins ook teunisbloemolie, lijnzaadolie, hyaluronzuur, Q10, zink, biotine, vitamine B6, B12, C, D en vitamine E. Ze zijn perfect afgestemd op de voedingsbehoeften van de menopauze. Ze zijn dus perfect afgestemd op de voedingsbehoeften van vrouwen in de menopauze. De heerlijke beren ondersteunen het emotionele evenwicht en het zenuwstelsel, helpen vermoeidheid te verminderen en zorgen voor een normale werking van het immuunsysteem.

NASSIM JAMALZADEH:

"Er wordt te weinig gesproken over de werking van selenium, of misschien wordt het onderschat. Selenium heeft niet alleen een antioxiderende werking en kan beschermen tegen vrije radicalen, maar speelt ook een belangrijke rol bij de DNA-synthese. Selenium wordt ook gebruikt in de schoonheidssector omdat het een positief effect kan hebben op huid en haar. U ziet, selenium is een echte alleskunner en mag zeker niet ontbreken in uw dieet."

ALLE VRAGEN OVER SELENIUM

Wat zijn de bijwerkingen van selenium?

Deskundigen adviseren geen permanente overdosis selenium te nemen. Anders kan zogenaamde selenose optreden, die veel symptomen met zich meebrengt, zoals misselijkheid, diarree, verminderd gezichtsvermogen en geheugen, gewrichtspijn, huiduitslag, vermoeidheid of spierzwakte.

Hoeveel selenium moet men per dag innemen?

Volgens de DGE hebben volwassenen een dagelijkse behoefte van 60-70 µg per dag. Voor kinderen ligt dit tussen 15-60 µg, afhankelijk van hun leeftijd.

Kan ik selenium nemen tijdens de zwangerschap?

De inname van selenium tijdens de zwangerschap wordt zelfs aanbevolen. Het sporenelement is zeer belangrijk voor het organisme van het ongeboren kind.

Is er een wisselwerking tussen de anticonceptiepil en selenium?

Ja, die zijn er inderdaad. Want de pil heeft tot gevolg dat sommige vitaminen en mineralen minder goed worden opgenomen in onze darmen. Selenium is een van deze vitamines. Deskundigen menen dan ook dat de dagelijkse behoefte aan selenium navenant hoger is dan bij vrouwen die de anticonceptiepil niet gebruiken.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

Studie over de doeltreffendheid van selenium

Wij verstrekken de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze studies zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle mensen. Klik gerust op de betreffende links voor meer gedetailleerde informatie.

 

Selenium - een fascinerende antioxidant met beschermende eigenschappen

Het rapport geeft een overzicht van de antioxiderende eigenschappen van selenium.

De rol van selenium voor de schildklier

Het rapport geeft een overzicht van het belang van selenium voor de schildklierfunctie.

Seleniumtekort

Dit verslag gaat over de gevolgen van een seleniumtekort.

 

Onze beren met selenium

VOLG ONS OP INSTAGRAM