Zwangerschapsvitaminen - Wat heeft mijn lichaam nodig?

Deze week draait alles om zwangerschap en voeding of voedingssupplementen: Wat mag ik eten? Wat mag ik zeker niet eten? En wat zijn de belangrijkste zwangerschapsvitamines?

Verhoogde behoefte aan voedingsstoffen tijdens de zwangerschap:

De belangrijkste vraag voor aanstaande moeders is of de behoefte aan voedingsstoffen verandert tijdens de zwangerschap en voor welke voedingsstoffen een verhoogde behoefte nodig is.
Het antwoord is heel eenvoudig: tijdens de zwangerschap en zelfs tijdens de borstvoedingsperiode is er een verhoogde behoefte aan bijna alle voedingsstoffen!
De verhoogde behoefte is afhankelijk van het trimester.
Zo is de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen in het 1e trimester nog ongeveer 100 kcal/dag, in het 2e trimester ongeveer 300 kcal/dag, in het 3e trimester ongeveer 500 kcal/dag en tijdens het geven van borstvoeding zelfs 500-600 kcal/dag. Dat zijn in totaal ongeveer 77.000 extra kcal.

Dit klinkt op het eerste gezicht als veel, maar je moet niet vergeten dat alle voedingsstoffen de foetus alleen kunnen bereiken via de placenta, omdat de maternale bloedsomloop voedingsstoffen en zuurstof levert aan de foetus.

Deze zwangerschapsvitaminen zijn bijzonder belangrijk:

We willen de informatiechaos "supplementen bij zwangerschap" wat eenvoudiger maken en daarom geven we je een kort overzicht van voedingsstoffen die bijzonder belangrijk zijn tijdens de zwangerschap: 


✨FOLIUMZUUR
Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem en celvernieuwing.
➡️Supplementierung aanbevolen

VITAMINE D⁠
Draagt bij aan de botgezondheid van moeder en kind.
➡️Supplementierung Sterkst aanbevolen omdat het lichaam zelf geen vitamine D kan aanmaken.⁠


✨CALCIUM
Belangrijk voor de botstructuur van het kind.
➡️Supplementierung aanbevolen in geval van een tekort

VITAMINE A
Belangrijk voor celgroei, weefsel en rijping van de foetale lever.
➡️Supplementierung aanbevolen in geval van een tekort
LET OP: Aanvulling met voedingssupplementen moet altijd met een arts worden besproken, omdat een verhoogde vitamine A-inname schadelijk kan zijn.

VITAMINE C⁠
Versterkt het immuunsysteem en bouwt het bindweefsel van moeder en kind op.
➡️Supplementierung aanbevolen bij een tekort

VITAMINE B6⁠
Helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen en speelt een belangrijke rol in eiwitstofwisselingsprocessen.
➡️Supplementierung aanbevolen voor tekorten


VITAMINE B12⁠
Belangrijk voor de bloedvorming, een van de essentiële vitamines tijdens de zwangerschap.
➡️Supplementierung aanbevolen

IODINE
Een tekort aan jodium kan leiden tot ontwikkelingsstoornissen bij het kind.
➡️Supplementierung aanbevolen in geval van een tekort

IJZER
Door de verhoogde bloedvorming tijdens de zwangerschap is de ijzerbehoefte aanzienlijk verhoogd. ➡️Supplementierung aanbevolen in geval van een tekort

ZINK⁠
Belangrijk voor celdeling
➡️Supplementierung aanbevolen voor tekorten ⁠

✨MAGNESIUM⁠
Draagt bij tot een normale spierfunctie.
➡️Supplementierung aanbevolen voor tekorten

✨Docosahexaeenzuur (DHA)
Belangrijk voor een normale visuele functie en cognitieve ontwikkeling van het kind.
➡️Supplementierung aanbevolen in geval van een tekort⁠

Welke voedingssupplementen mag je niet nemen tijdens de zwangerschap?

Over het algemeen is een voldoende aanvoer van alle vitamines en voedingsstoffen erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Deskundigen adviseren echter om voorzichtig te zijn met het supplementeren of overdoseren van vitamine A en vitamine D. Een dagelijkse inname van meer dan 3 mg vitamine A zou het risico op misvormingen verhogen. Een overdosis vitamine D daarentegen kan volgens studies het risico op voedselallergieën bij het kind verhogen.

Biotine tijdens de zwangerschap

De toevoer van biotine tijdens de zwangerschap is heel belangrijk, omdat biotine betrokken is bij veel stofwisselingsprocessen. Suppletie is daarom niet schadelijk voor het ongeboren kind. Als je meer wilt weten over biotine, klik dan hier.

Melatonine tijdens de zwangerschap

Het wordt volgens deskundigen afgeraden om melatonine toe te dienen tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Toch is er geen bewijs dat het een ernstig risico vormt voor het ongeboren kind.

Onze vitamines voor je zwangerschap

We krijgen vaak de vraag of onze beren ingenomen kunnen worden tijdens zwangerschap en borstvoeding. In principe wel - al onze vitaminen kunnen nog steeds worden ingenomen. We raden echter aan: Iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft, moet met een arts overleggen voordat je ze inneemt.
Maar voor degenen die weten dat ze hun vitaminen moeten aanvullen, maar niet hun toevlucht willen nemen tot tabletten of capsules, hebben we precies wat ze nodig hebben:

 ⚡️One Bear A Day Immun Boost Vitamins 

Onze Immune Boost Bears bevatten 7 essentiële vitaminen die vooral moeders de multivitaminekick geven die ze elke dag nodig hebben! Onze beertjes bevatten: Vitamine A, Vitamine B6, Vitamine B12, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E en Niacine.

🍎Trust your Gut Apple Cider Vinegar Vitamins 

Onze Apple Cider Vinegar Vitamins bevatten voornamelijk foliumzuur, jodium, vitamine B6, vitamine B12, bietensappoeder, granaatappelsappoeder en ons Power Ingredient Apple Cider Vinegar Powder. Perfect voor aanstaande moeders en veganisten!

💖Ah‑Mazing Hair Vitamins

Onze Hair Vitamins bevatten biotine, die wordt aangevuld met vitamine B5, vitamine B6, vitamine C, vitamine E, zink, foliumzuur en kokosolie van hoge kwaliteit. Ideaal voor aanstaande moeders, want haaruitval komt vaak voor tijdens de zwangerschap.

Deze drie soorten beren zijn perfect aangepast aan de voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap en borstvoeding! Vraag je arts dus zeker naar je individuele behoeften en probeer de beertjes meteen!

Als je meer wilt weten over welke vitamines belangrijk zijn voor kinderen, klik dan hier.

You do you!

Op dit punt is het belangrijk om te vermelden dat dit slechts aanbevelingen zijn. Aan alle aanstaande moeders: Laat je adviseren door je arts of verloskundige. Zij kunnen met een bloedanalyse precies bepalen wat je wel en niet moet supplementeren. Want elk lichaam is individueel, reageert anders en heeft andere voedingsstoffen nodig!
En dat is juist het mooie!

Laat je dus niet gek maken door de enorme hoeveelheid informatie en doe precies wat jij goed vindt! Blijf trouw aan jezelf en geniet van je zwangerschap! Want over één ding zijn alle moeders het eens: het grootste geluk ter wereld is onderweg!

 
Ontdek onze promosets en bespaar tot 30%