Ginkgo is niet alleen een overblijfsel uit vervlogen tijden - het heeft ook een indrukwekkende verscheidenheid aan toepassingen in de moderne geneeskunde en gezondheidszorg. Hieronder leggen we uit wat ginkgo is, welke gezondheidsvoordelen het heeft en hoe het je lichaam beïnvloedt.

WAT IS GINKGO?

Ginkgo biloba, ook bekend als ginkgo , is een boom uit de ginkgofamilie die oorspronkelijk uit China komt. De naam komt uit het Chinees en betekent letterlijk "zilveren abrikoos". Deze naam komt van het feit dat de zaden van de boom, met hun vlezige zaadhuid en zilvergele kleur, lijken op abrikozen. Ginkgo is een van de meest gebruikte medicinale planten voor aanvullende behandelingen.

WAT IS DE WERKING VAN GINKGO?

  • De werking van het ginkgoblad is gebaseerd op de interactie van de verschillende actieve bestanddelen. In laboratoriumtests is gebleken dat het extract van ginkgobladeren uiterst effectief is, omdat het de volgende effecten heeft:
  • Verbetering van het energiemetabolisme in de hersenen en cognitieve vaardigheden.
  • Dit leidt vaak tot een verbetering van de bewegingscoördinatie.
    Optimalisering van de doorbloeding en circulatie in de kleinste bloedvaten en het binden en neutraliseren van schadelijke vrije radicalen.
  • Daarom worden veel ziekten, zoals doorbloedingsstoornissen in de hersenen of in de armen en benen, tegenwoordig behandeld met ginkgo-preparaten.

NASSIM JAMALZADEH:

"Het effect van ginkgo mag nooit onderschat worden. Het is niet voor niets dat dit extract al zo lang wordt gebruikt. Volgens studies is ginkgo biloba een van de meest effectieve planten. Het kan het concentratievermogen verbeteren en heeft ook een positieve invloed op de hele psyche en het geheugen en kan zelfs stressverlagend werken. Als je ginkgo wilt proberen, moet je zeker ons Focus-product proberen. Het bevat niet alleen ginkgo, maar ook vitamine B12, vitamine B6 en pantotheenzuur, die het zenuwstelsel ondersteunen. Probeer het eens als het je bevalt."

ALLE VRAGEN OVER GINKGO

HOEVEEL GINKGO MOET IK NEMEN?

Er zijn geen vaste doseringsaanbevelingen voor ginkgo extract. Als richtlijn wordt echter meestal 120 tot 240 mg extract per dag aanbevolen. Studies hebben ook lagere doses van 40 mg of meer onderzocht en gebruikt.

KUN JE TE VEEL GINKGO NEMEN?

Onder normale omstandigheden is er meestal geen risico op overdosering van Ginkgo biloba, zolang gecontroleerde en gestandaardiseerde producten worden genomen en de aanbevelingen voor de dosering worden opgevolgd. Voorzichtigheid is echter geboden bij het consumeren van onbehandelde delen van de plant, omdat deze onbekende hoeveelheden ginkgotoxinen kunnen bevatten (Vitaminexpress).

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN EN INTERACTIES MET GINKGO?

Sommige mensen kunnen maag- en darmklachten of hoofdpijn als bijwerking ervaren bij het gebruik van ginkgo-preparaten. Mensen die antistollingsmedicatie gebruiken, mogen ginkgo alleen in overleg met hun arts gebruiken, omdat de medicinale plant het effect van antistollingsmiddelen kan versterken. Mensen die een operatie moeten ondergaan, moeten ook van tevoren stoppen met het innemen van ginkgo. Zwangere vrouwen moeten afzien van het gebruik van ginkgo. Het is belangrijk om te weten dat de bovenstaande indicaties voor het gebruik van ginkgo algemene voorzorgsmaatregelen zijn en dat het altijd raadzaam is om advies en aanbevelingen op maat te vragen aan een arts of gekwalificeerde gezondheidswerker voordat je ginkgo-preparaten gaat gebruiken.

MEER DAN 500.000 TEVREDEN KLANTEN

ONDERZOEKEN NAAR DE EFFECTIVITEIT VAN GINKGO

We geven je de volgende wetenschappelijke studies ter algemene informatie. De resultaten van deze onderzoeken zijn niet noodzakelijkerwijs van toepassing op alle mensen. Klik op de relevante links voor meer gedetailleerde informatie.

Een overzicht van dieetpreventie van cognitieve achteruitgang en dementie

Deze review beoordeelt het bewijs voor de neuroprotectieve effecten van sommige voedingscomponenten, supplementen en voedingspatronen die cognitieve achteruitgang en het begin van dementie kunnen vertragen.

De effecten van Ginkgo biloba op het metabool syndroom: een overzicht

In deze studie werden de belangrijkste originele artikelen geëvalueerd om de effecten van G. biloba op verschillende componenten van het metabool syndroom te bepalen, waaronder obesitas, hypertensie, dyslipidemie en hyperglykemie.

Onze Beren met Ginkgo

VOLG ONS OP INSTAGRAM